Onderweg naar San Francisco

Door H. Bruinsma - A long time ago

Donderdag 18 september:
Vandaag begint met Mr Banks. Wie zegt u?
Mr Banks van Banks auto and tire in Groveland California.
Eigenlijk begon de dag met de buurman op de camping die Frouwkje wees op een "flat tire of your rv". En verdraaid nog aan toe, inderdaad, een achterband van de camper staat mooi plat op de grond.
Een belletje naar Cruise America zorgde voor een lokale garage. De camper heeft achter dubbel lucht, dus we kunnen zelf naar de garage toerijden. En daar staat de RV dan, hij past net op het kleine plaatsje van de garage.

Na een kwartiertje komt Mr. Banks die vlot het wiel verwijderd en onderzoekt. De band blijkt niet stuk, enkel het aangebrachte verlengstukje van de ventielslang blijkt niet meer goed vast te ziten. Mr. Banks zet alles weer vast en kiepert daarna de band in een soort badkuip gevuld met water die hij achter de garage heeft staan. Geen bubbeltje te zien, so we are good to go!

Na de snelle service van Mr. Banks verrast de Tomtom ons met een mooie route richting San Francisco. We verwachten Interstates en zeer druk verkeer, maar hij verzint een route die mooi noord van de stad langs gaat. De route die ik in gedachte had staat op het kaartje dat ik reeds thuis gemaakt had.


We verlaten de Sierra Nevada via een prachtige slingerweg die kilometers lang langs de bergwand afdaalt. Mooi uitzicht, een glad wegdek en vele strakke bochtjes. Het lijkt me een paradijs voor motorrijders.
Na de bergen gaat de route via Chinese camp, Oakdale en Valley home richting Stockton waarna een klein stukje interstate volgt richting Lodi.

Na Lodi volgt een tweebaansweg richting Fairfield. We naderen duidelijk de slaapsteden van San Francisco. De weg is druk en inhalen mag en kan niet door paaltjes op de middenstreep. Het rijdt echter wel lekker door.

Na Fairfield gaan we 10 rijstroken breed richting Vallejo over de interstate. Complimenten trouwens voor de Amerikanen. Ondanks de drukte heb je nergens het gevoel dat het druk is. Iedereen rijdt netjes in zijn eigen baan en dat levert een heel rustig verkeersbeeld op.
Bij Vallejo krijgen we weer een tweebaansweg langs de San Pablo Bay. Via een hele hoge brug gaat het richting San Rafael en naderen we San Francisco vanuit het noorden.

We verblijven op Marin RV park.Een kleine camping die vlak tegen de San Francisco bay aanligt. Vanaf de camping lopen we de hoek om en naast San Quentin (inderdaad die gevangenis) ligt de veerboot richting downtown San Francisco. 10 minuten wandelen, dus de camper kan een paar dagen uitrusten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!