San Francisco dag 2

Door H. Bruinsma - A long time ago

zaterdag 20 september:
Onze tweede dag in San Francisco. We gaan vandaag met de bus naar de stad aangezien de veerboot op zaterdag beduidend minder vaart dan op werkdagen. De bus vertrekt tegenover de camping, rijdt over de Golden gate brug naar de stad en stopt uiteindelijk bij third street midden in de binnenstad.
De cablecar is ons eerste doel vandaag maar bij het beginpunt van de lijn die we hebben uitgezocht (er zijn er 3) is het enorm druk. De wachtrij is zo lang dat het zeker een uur gaat duren voordat we aan de beurt zijn. Da's teveel van het goede. We besluiten dan ook dat we de cablecar overslaan, we gaan wandelen.
Terwijl we wandelen zien we mensen onderweg gewoon opstappen bij de tram. Staan bij het beginpunt is dan ook niet handig, je moet gewoon onderweg bij een halte opstappen.
Even later doen wij dit ook en we maken onze eerste rit met de cablecar.

De cablecar rijdt door het heuvelige deel van San Francisco en heeft zijn naam te danken aan de manier van voortbewegen. Er loopt een kabel door een goot midden tussen de rails en de tram klemt zich hierom heen. De kabel legt het traject van de tramlijn af en trekt de tram gewoon mee. Moet de tram stoppen dan laten de bestuurders (er zijn er 2, aan elke kant van de tram één) de kabel los en remmen met een grote hendel die uit de vloer steekt.
Moeten ze weer rijden dan klemmen ze de tram weer vast aan de kabel en laten de rem los.
De kabel blijft in dit systeem dus de hele tijd gewoon bewegen in zijn goot.

Je kunt in de tram binnen zitten maar ook in de open lucht. Je mag daarnaast ook op de treeplank aan de buitenkant hangen.
Erg leuk om op deze manier de heuvels te bedwingen.

Hierna is het tijd voor de lunch. Een tijd geleden heb ik een eetprogramma op internet gezien die in de USA op tv wordt uitgezonden. Het programma "Diners, Drive-ins and Dives" met host Guy Fieri bezoekt hierbij eetgelegenheden in heel de USA. In San Francisco ging hij oa naar "Miller's east coast deli" en wij dus nu ook.

En waarom gaan wij hierheen? Nou, om de chicken noodle soup with matzo balls. Dit gerecht zat in het programma en ik vond de naam zo grappig dat ik die wel eens wilde proberen.


Frouwkje ging hier voor een Monte Cristo (egg-dipped white bread, grilled with melted Swiss cheese, ham and turkey breast).


Is het een aanrader? Wij vinden van wel.

Na de Matzo balls gaan we naar Blazing Saddles voor het huren van een fiets. Want in San Francisco is tegenwoordig het motto "bike the bridge". En dat gaan we doen. Op de fiets over de Golden gate bridge naar Sausalito en weer terug. Mooi zo hoog boven het water de San Francisco bay oversteken.

Als laatste gaan we nog even kijken in China town. Maar het wordt een kort bezoek. We zijn moe en we besluiten de veerboot van 18:25 uur te pakken richting camping.

Morgen vertrekken we in stijl, via de Golden Gate bridge zoeken we de pacific coast highway op richting Monterey (je weet wel waar Zorro vroeger woonde!).

Reacties

Irene A long time ago

Leuk he op de fiets over de golden gate bridge. Wij vonden het erg bijzonder.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kampeer & dineer 8 mei op Tioga's Campground. Incl. 3-gangenmenu!
Boek je plekje
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!