Naar Moss landing bij Monterey

Door H. Bruinsma - A long time ago

Zondag 21 september
Vandaag verlaten we San Francisco via de Golden Gate Bridge.

We pakken pacific coast highway 1 die langs de kust gaat. Eerst door de voorsteden van San Francisco met de mooie oude huizen langs de weg. Jammer dat je een zes baans snelweg in je voortuin hebt.

Dan afwisselend langs de grillige kust met uitzicht op de Stille Oceaan en door duinen landschap.

We eindigen op de KOA camping in Moss Landing.

Morgen willen we mee met een tocht op de oceaan om walvissen te spotten. Maar tot onze verrassing kunnen we vanmiddag om 17.00 uur nog mee met een tocht van twee uur. En die tocht vertrekt vanuit de haven, die achter de camping ligt. Is dat even mooi. We gaan mee met Blue Ocean Whale Watch.

In de haven van Moss landing liggen de zeeleeuwen net als in San Francisco op de drijvende aanlegsteigers. Er staan zelfs waarschuwingsborden dat je voorzichtig naar je boot toe moet gaan.

Frouwkje zet nog een witte reiger op de foto die net een visje te pakken heeft.

We krijgen echt waar voor ons geld. We komen een hele school dolfijnen tegen, die door het water springen. Geweldig mooi.

Iedereen op het schip zoekt het water af naar de walvissen.

En dan komen we in de buurt. Het eerste teken zijn de wolkjes water die opspuiten als ze uitademen. We hebben de walvissen gevonden.

Vervolgens krijgen we verschillende keren walvissen te zien die duiken en hun grote staart boven het water uitsteken.

Uiteindelijk zwemmen 2 zo dicht langs de boot dat Frouwkje enkel de grote staart in beeld krijgt. Het dier is zo dichtbij dat de rest gewoon niet op de foto past.
Gaaf, niet te omschrijven hoe mooi.

Op de terugweg worden we ook nog getrakteerd op een mooie zonsondergang.

Een reisdag met een mooie verrassing aan het einde. En terwijl ik dit verhaaltje schrijf hoor ik in de haven het "oink oink" van de zeeleeuwen. De dag kan slechter afsluiten.

Reacties

mem, sent en marjan A long time ago

hallo frouwkje en hero, we hebben weer een week met jullie mee gereisd. Indrukwekkend die sequoia bomen. Volgens ons raken jullie straks niet uit verteld over wat jullie allemaal gezien hebben.
Frouwkje alvast een hele fijne verjaardag morgen, we zijn benieuwd naar de komende week. Een goede reis verder groeten van ons allemaal.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!