Reisdag naar Los Angeles

Door H. Bruinsma - 24-09-2014 08:40

Dinsdag 23 September:
Er is er één jarig, hoera, hoera....Ja, Frouwkje wordt vandaag weer een jaartje wijzer.
We vieren het uiteraard in stijl. Boterham met thee of koffie als ontbijt en 150 mijl op de interstate als bonus.
We gaan vandaag van Buellton naar Los Angeles, de finish van onze rondreis.
Het kaartje gaat nog uit van een vertrek vanaf Morro bay, maar ik heb gisteren in mijn bericht al uitgelegd waarom dat iets gewijzigd is.

Interstate 101 loopt vlak langs de kust. En dat zorgt er voor dat vanuit zee aan de rechterkant mistbanken hangen terwijl links van de camper de zon schijnt.

Als het wat later wordt en de zon een stuk krachtiger is hebben we een prachtig uitzicht op de oceaan.

We merken onderweg dat we steeds meer in de oude invloedsfeer van de spanjaarden komen. De huizen krijgen het uiterlijk van de huizen die je in Zuid frankrijk en in Spanje ook tegen komt.

Hoe dichter we Los Angeles naderen, hoe breder de weg wordt. Van 2 rijstroken gaan we naar 3, dan naar 4, 5 en 6.
We staan ook voor het eerst deze vakantie stil in een kleine file.
De rit door Los Angeles gaat vlot. De Tomtom doet uitstekend zijn werk en stuurt ons feilloos van highway naar highway. We vragen ons wel af wie er nu eigenlijk werkt in LA, want de twaalf rijbanen zitten om 1 uur in de middag al vol verkeer. Waar gaan al die mensen toch naar toe?

We verblijven in Long beach op camping Golden shore RV resort. Een kleine camping die midden in de stad ligt en vlak bij de metro die ons naar downtown LA kan brengen.

In de middag hebben we nog een paar uur over en we gaan dan ook de metro opzoeken om even in het centrum van LA te gaan kijken.
We hebben natuurlijk de mazzel dat ze vanaf afgelopen weekend de stations die vlak bij de camping liggen hebben afgesloten voor renovatie werkzaamheden. Er rijdt gelukkig wel een shuttlebus die ons naar het eerste station brengt dat wel open is.
Downtown LA blijkt verder weg dan we dachten. Of beter gezegd, de metro is niet zo snel als wij in europa gewend zijn.
In Long beach is het ding gewoon een verkeersdeelnemer zonder speciale voorrang. Hij staat dan ook regelmatig stil bij stoplichten. In LA zelf gaat het een stuk sneller, maar we zijn wel 40 minuten kwijt om de binnenstad te bereiken. Aangezien de camper geen echt alternatief is zullen we het er mee moeten doen.

Morgen gaan we echt op pad om wat plekjes te bekijken.

Reacties

marieke 24-09-2014 23:28 {{button-26680}}

Hey hai

Frouwkje voor alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, weer een jaartje wijzer. En ik blijf jaloers bij het zien van de foto's en het lezen van de verhalen..;
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan