Los Angeles & Hollywood

Door H. Bruinsma - A long time ago

Woensdag 24 september:
Vandaag gaan we een hele dag Los Angeles in. we hebben kaarten voor Universal Studios, we willen gaan kijken in Hollywood op de "walk of fame"en het chinese theatre, maar we beginnen bij het Staples stadium.
8 jaar geleden ben ik hier ook geweest voor een conferentie van Vmware. Toen hebben de Benelux deelnemers een avond in het Staples stadium mogen doorbrengen op uitnodiging van Vmware Benelux. We zagen toen een basketbal wedstrijd van de LA Lakers.
Voor zoon Wil heb ik toen een shirt van de Lakers meegenomen. Dat shirt heeft hij veel gedragen, dus een nieuwe zou hij wel leuk vinden.
Nou Wil, hij zit in het koffer!

Na het bezoek aan de Lakers fanshop pakken we de metro naar Hollywood. Even kijken op de Walk of fame en bij het Chinese theatre. Uiteraard ook even de beroemde letters op de foto zetten.

Daarna een korte wandeling langs de sterren die in het trottoir zijn aangebracht. We zien onbekende namen, maar ook een hele stapel bekende.

Na de lunch gaan we naar het Chinese theatre.

Voor het theater hebben allerlei sterren hun handen en voeten in beton laten afdrukken. Oa de sterren uit Star Wars en uit Harry Potter.

Hierna springen we weer in de metro voor onze laatste stop vandaag, Universal studios.

Het geheel is ook een pretpark, maar wij komen in eerste plaats voor de studio tour. Deze gaat door een aantal vaste decors die voor verschillende films en series zijn gebruikt.We krijgen ook een staaltje 3D te zien met Kingkong.
Een stukje uit Jaws is ook nagebouwd.

De tour laat zien hoe men in de studio een stortbui kan nabootsen en eventueel zelfs een complete overstroming.

Uit de film "War of the worlds" is een heel decor met daarin een echte 747 blijven bestaan. In de film stort het vliegtuig neer in een woonwijk en dat decor heeft men hier in aangepaste vorm laten staan.

In het park zelf is op dit moment Despicable me een grote hit. Echt overal zie je de Minions opduiken. En we zullen het maar niet hebben over fan artikelen. Een fortuin kun je aan deze wezentjes uitgeven.
Deze vind Tina waarschijnlijk erg leuk. Sorry Tina, hij was er alleen maar in een hele grote versie (en eerlijk gezegd ook niet te koop).

We bezoeken nog wat andere zaken in het park en houden het vlak voor sluitingstijd voor gezien. We hebben nog een uur reizen voor de boeg richting camping.
Morgen gaan we de camper inleveren en overnachten we vlakbij het vliegveld van Los Angeles.

 

Reacties

wil A long time ago

whoehoe, was ook wel toe aan een nieuwe t-shirt:P
tot zaterdag;)

Tina A long time ago

Banana?! (de echte fans weten waarom)

Super leuk. Jammer dat ze zo duur zijn, zelfs daar.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!