Berkeley en meer van SF

Door Bert Tervoort - A long time ago

Het hoofddoel van vandaag is ongetwijfeld Berkeley, maar voor we daar zijn, is er nog wel iets anders te beleven.

na een doorwaakte nacht in het goede bed in stanford court met bayview (tussen de gebouwen door zien we zelfs Alcázar) gaan we ontbijten bij lori's diner. Puur voor de originele inrichting (jaren vijftig incl bedrijfskleding, auto/motor/ jukebox, noem maar op. Zelfs een mooie radio voor moeder Tervoort )maar ook het ontbijt stelde niet teleur , scrambled eggs en eggs benedict o.a.

Daarna met de Bart naarBerkeley, leuk stadje. Ruimte, kleurig en fleurig, veel kleine winkels en restaurants en, verrassing! veel studenten. Eerst naar de visitor information waar een hele vriendelijke mevrouw een touwtje uitlegt over de campus ( de guides tours waren voor vertrek van huis al vol). Eerst ff koffie bij PIQ bakery, wat een top espresso!

de campus is zeer indrukwekkend gelegen in een parkachtige omgeving met grote bomen en grasvelden. Het schooljaar is begonnen maar de gebouwen zijn openbaar voort publiek. Doe memorial library heeft een mooie Engelse bibliotheek en vitrines vol over de sex-mis- education (handig voor al die jongens en meisjes)en het life science building  een paar mooie dino skeletten ( dat hebben wij niet op het KC). Maar het mooiste is de sfeer en dat wij ons een beetje spionnen voelen (pap en mam komen even kijken wat jullie hier uitspoken). Sather Gate roept herinneringen op van studenten protesten tegen de vietnam oorlog. Het is vredig, studentenverenigingen zoeken leden  vanuit de vele kraampjes.

terug met de Bart nog even naar UnionSquare en naar Macy's. 'S Middags naar Fishermans Wharf voor de zeeleeuwen en een beter zicht op Alcázar. Wel een poppenkast ( maar ja voor een keertje...), het geplande diner bij boudins bakery gaat om die reden niet door, liever iets kleiners. Dat wordt een super sushi bij Maru, aan de bar.

en dan? Sssssh, welterusten, tot morgen. Wie weet wat San Francisco dan biedt...

 

Reacties

Atie en constant A long time ago

Dat klinkt allemaal geweldig. We blijven jullie volgen en voortaan maar kleine pizza's

Marika en Bert A long time ago

Gaan jullie nog naar een

Marika en Bert A long time ago

Mooi begin van de reis.We blijven jullie volgen.Kunnen jullie ook foto's plaatsen?

Isabella,Henk en Elly A long time ago

Klinkt geweldig! Wij blijven jullie blog volgen maar af en toe een appie voor heel bijzondere (of gewone) dingen blijven welkom!

Bert Tervoort A long time ago

Bert waar moeten wij heen?
We zullen straks nog meer foto's plaatsen en ik heb de pizza uiteraard niet helemaal opgegeten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!