Over de golden gate bridge en terug

Door Bert Tervoort - 08-09-2014 19:08

7 september; met de Cablecar, die stopt vlak bij Stanford Court, naar Fishermans Wharf. Alweer zo' 'n spectaculaire rit langs de steile straten van San Francisco. Al eens de film Bullit gezien met Steve McQueen? Maar dan iets langzamer.De geur van de kettingen van de Cablecar is met niets te vergelijken en je moet er niet aan denken dat zo'n kabel ook kan knappen (waar is Bruce Willis dan he). Elke rit kost $6,= ongeacht de afstand. Maar je kan ook een pasje kopen voor een aantal dagen, dat scheelt aanzienlijk. Bovendien kan je dan ook gebruik maken van de streetcar, de trolleybus en de gewone bus (MUNI). Voor de BART moet je apart een kaartje kopen.

In Fishermans Wharf ( nu gelukkig nog redelijk rustig) eerst ontbijt ( bij Starbucks vandaag) en dan bij Blazing Saddles fietsen halen ( van tevoren reserveren scheelt je 20%, dat is de moeite waard op een prijs van $100,= voor 2 fietsen). Een warm welkom en een uitgebreide uitleg verder krijgen we de fietsen mee. Helm niet verplicht boven een bepaalde leeftijd, gelukkig. Eerst even wennen aan het schakelsysteeem en de iets andere zit dan op een stadsfiets, en je gaat op weg langs de waterkant van SF. Mooie uitzichten de hele route voor dat je bij de GGbridge bent,maar denk eraan dat het een paar keer behoorlijk stijgt! Onderweg even oversteken naar het museum of fine art. Prachtig gebouw, je kan er helemaal omheen ( fiets aan de hand). Het doet me erg denken aan de Italiaanse bouwkunst uit de vroege oudheid, prachtig hoor! Je zou kunnen zeggen, een groter eerbetoon aan wat je bewondert ,kun je niet geven.

door naar de GG, 13 km fietsen over de brug is werkelijk geweldig!  imposant bouwwerk, ook al worden  hier erg veel zelfmoorden gepleegd, moet je niet aan denken...elke dag wordt hier ook gewerkt aan het onderhoud. Dat is wel nodig als je ziet hoeveel auto's er langs je heen razen. Aan de andere kant,richting Sausalito, gaat het vrij steil naar beneden maar de remmen zijngoed getest! Sausalito is een aardige plaats, mooie huizen tegen en op de heuvels met prachtig uitzicht over de baai en het barst hier van de winkeltjes en restaurantjes.

wij zaten bij Sausalito bakery waar we geluncht hebben, redelijke prijs voor een redelijke hap. Dan met de Ferry terug (blue en gold line) en met het mooie weer van vandaag voelt dat als een minicruise. Vlak langs Alcatraz! En bij de zeeleeuwen bij pier 39 weer aan land, fietsen terug brengen of nog een extra rondje? Wij kiezen voor het laatste en storten ons nog en keertje door het, nu zeer drukke, toeristische Fishermans Wharf om de rust weer te vinden iets verderop.

we eten s'avonds bij Roxanne' s cafe een prima chicken basilico met risotto en steak met mashed potatoes,niks mis mee en prima service voor een redelijke prijs. En dan...weer steil omhoog naar het hotel.

Reacties

broer/zwager Bert 11-09-2014 22:01

Jullie maken d'r wat prachtigste van hoor!!!
Gaat hier alweer kriebelen.
Wie van jullie 2 kan er zo schitterend schrijven?
Al eens gedacht aan een roman?
Groetjes!!!!¡!

Aukje en Bert 12-09-2014 00:33

Uiteraard Aukje

Atie en constant 14-09-2014 21:25

Trots hoor dat jullie de brug gedaan hebben. Ook bij jou Auke gaat het ook over eten, facht dat iets was van Bert en mij.....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan