Yosemite national park via Gilroy

Door Bert Tervoort - 11-09-2014 22:05

Maandag 8 september vanuit Stanford Court met de taxi naar de BART, lopen is hier te steil met je koffer. Voor je het weet is je koffer al beneden en jij...nog niet. Voor de BART heb je wel tickets nodig met een minimum saldo, net als tegenwoordig in Nederland. Die haal je ook hier gewoon uitdeautomaat. We stappen uit bij south hayward, waar we samen met een Nederlands stel en een Deens gezin, worden opgepikt door de shuttle van Road Bear. We krijgen ter plaatse een zeer uitgebreide uitleg over niet alleen de camper, maar ook over alle veiligheidseisen en het verkeer in het algemeen. Linda bedankt, hoop dat je nog eens kan skiën bij je tweede huis in lake tahoe ( het is hier al jaren te warm), en dat niemand de poes heeft meegenomen. O ja, en de groeten aan je Duitse collega, goeie technische uitleg! Dat is ook wel nodig als je met een camper van 30 feet (10 mtr) op pad gaat en met 2 slide outs.

eerst naar Gilroy, Garlic RV park ( inderdaad ruik je de hele tijd een heerlijke knoflooklucht). Vanuit dit basis kamp gaan we de voorraad aanvullen bij de Safeway ( als je hier ooit bent, zorg voor een pasje. Wij hebben daarmee al bij de eerste boodschappen bijna 40$ verdiend).  Camping is netjes en heeft schoon sanitair, alsmede aardige eigenaars. Wij betalen 45$ voor 1 nacht, full hook up.

smorgens naar de Gilroy premiums outlet om de garderobe aan te  vullen, wij komen meestal met een halflege koffer en die gaat vol mee terug ( bijv een spijkerbroek kost hier een derden van thuis en ook outdoor kleding is een stuk goedkoper). Daarna echt op pad naar Yosemite!

schitterende route maar je wordt wel getroffen door de droogte, in ditjaargetijde, onderweg borden met: serieus  drought! Help save water! En: No water, no farmers, no jobs! Nou dan snap je de problemen wel hier, ondanks de kanalen die je ook ziet en de geulen die veel farmers tussen hun fruitbomen hebben gegraven. Onderweg ook; katoenvelden en pistachiobomen ( duurt wel ff voor je snapt wat je ziet). We kopen meloen, druiven, aardbeien voor een schijntje, hetsmaakt heerlijk!

hoe verder we komen hoe mooier de route wordt, bergachtiger en groener. De voorbode van yosemite! Al er nou maar geen branden zijn....en nee hoor, bij de enterance El Portal zegt de ranger dat alle wegen open zijn. We kopen een kaart voor alle parken ( america the beautiful) voor 80$ ( voor 7 dagen kost een kaart alleen voor yosemite 20$). En dan naar de campsite upper pines, plaats 68. Zonder hook up, dus volledig op eigen energie en water. Dat gaat prima, water zat om te douchen en warm ook met dat LPG. Bed is ook super van onze leprechaun van coachmen en dan nog de ruimte die de slide outs bieden...

als we niet in of bij de camper zijn wandelen we in het park en maken gebruik van de gratis shuttebusjes. Zo kan de camper lekker blijven staan. 

Straks nog even de Valley Loop Trail? Okee dan! 

Tot zaterdag de 13 e genieten en dan? Verderop nog meer genieten natuurlijk!

Reacties

Atie en constant 14-09-2014 21:29

Klinkt weer prima! Kan je bij thuiskomst nog extra vertellen over dat water in Californië, was daar ooit voor in san Diego... Wat een prachtige foto's trouwens
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan