Mammoth Lakes via Tioga Pass en Mono Lake

Door Bert Tervoort - 14-09-2014 19:54

12 september:

In Yosemite lopen we, behalve de alomtegenwoordige valley loop ook nog naar el capitan, waar de klimmers heengaan, en we doen de John Muir trail tot aanNevada  Falls.

bij El Capitan hangen de bergbeklimmers op enorme hoogte aan de rotswand. Bijzonder indrukwekkend om te zien, maar ook eng! Dat blijkt zeker als wij een helikopter zien landen die allerlei klimuitrustingen en EHBO materialen inlaadt. Er blijkt een klimmer in nood te zijn, en dan heb je echt wel luchtassistentie nodig, als het tenminste nog niet te laat is. Deze redding loopt goed af, gelukkig. De Mule Deers trekken zich niets aan van al die herrie, er loopt gewoon een groot exemplaar, vol in het gewei, door de rivier. Ik besluit dus maar aan de waterkant te gaan zitten, en laat degene die echt goed kan fotograferen het spektakel te laten volgen. Voor elk wat wils, toch?

de volgende dag gaan we via Happey Isles ( natuurcenfrum waar je een aardig educatief rondje kunt lopen) het John Muir trail lopen, deze is niet geheel toegankelijk vandaag. Wij waren toch al niet van plan om bij deze warmte ( het is dik over de 30 Gr.) verder dan de Nevada Falls te gaan, dus dat komt ons prima uit. Denk eraan dat je, als je hier gaat lopen, altijd voldoende water meeneemt! Ook al lijken het redelijke afstanden, het stijgt behoorlijk zodat je echt wel blij bent als je even een slokje kunt nemen.

na een fikse, inderdaad stijgende route ( hoe kun je anders bij een waterval komen), is de Fall een tikkie kleiner dan normaal, maar dat kan ook niet anders, het is hier al veel te lang droog. Vandaar dat de beloofde Mist Trail ook meer een Heat Wave is. Maar het is en blijft een prachtige wandeling met mooie vergezichten en zeer de moeite waard, in elk jaargetijde. Dit was alweer de laatste dag in Yosemite, prachtig park maar zorg ervoor dat je voldoende energie en water  hebt, zodat je volledigself supporting kan zijn. En stook vooral ook een fikkie, dat zal ik wel nooit snappen, overal bosbranden en toch Captain Caveman in jezelf loslaten en het vuur (her)uitvinden. Het staat elke avond blauw van de rook.

we gaan 13-9 via de prachtige route naar de uitgang Tioga Pass, ook nu weer ( het  verveelt nog niet) schitterende uitzichten na elke bocht, prachtige weg ook. Onderweg bij het uitzichtpunt Olmsted point ( je kan hier de hele vallei zien vanaf 1 plek) komen we nog wat Duitse toeristen tegen die wel erg onder de indruk zijn van ons kleine rijdende huisje. Dus, kom even binnen kijken!  Wij zijn ook erg blij met de vrijheid en de ruimte die onze RV biedt, het rijden valt de chauffeur ook licht en dat dragen we graag uit. Tuolumne meadows is 1 van de andere hoogtepunten die we op deze rit nog even meepikken, en dan zijn we het park nog niet eens uit.

Wij hebben  besloten op weg naar Death Valley rustig aan te doen, we hebben tenslotte 5 1/2 week tot onze beschikking en vakantie bestaat voor ons niet alleen uit veel zien en doen, maar vooral om alles zo rustig mogelijk te doen. De eerste overnachting hebben wij daarom gepland in Mammoth Lakes. Eerst nog een stop inbouwen bij Mono Lake, een meer met bizarre kalkafzettingen die onder water worden gevormd, maar bij laag water ook goed zichtbaar zijn boven het oppervlak. Er is een, zoals gewoonlijk in Amerika, zeer mooi bezoekerscentrum bij, waar de historie van het meer en de omgeving uit de doeken wordt gedaan. Erg interessant! We zitten in de Siërra Nevada Mountains, dus ook hier is het plaatje compleet, spectaculaire vergezichten en erg droge halfwoestijn ( maar zeker niet dood).

In Mammoth Lakes aangekomen krijgen we een  plek op Mammoth Mountain RV Park, hookup met water en electra, we kunnen alle aparatuur dus zonder schroom gebruiken. Stroom zat! De douche en toiletvoorzieningen zijn okee, netjes en schoon en de was kan worden gedaan voor een zeer schappelijke prijs (was en droog 3,50$ totaal). Nu alleen nog even lopend brood halen bij Schat's Bakery ( lekker gevuld met kaas en pepers!) en dan....morgen weer een dag in Mammoth Lakes met Deviles Postpiles National Monument op het programma.

Reacties

yolanda 15-09-2014 07:30

leuk om het allemaal te lezen!.
Wij gaan weer aan het werk..

Bert Tervoort 16-09-2014 02:20

Ik heb echt medelijden met jullie Yolanda het is hier trouwens fucking heet ongeveer 36 graden we gaan morgen naar Death Valley daar is het 46 graden doe iedereen de groeten het plaatsen van Fotoo's gaat trouwens niet makkelijk de Wifi is hier overal maar zo traag als Stront
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan