Over Horseshoe Lake en Lone Pine

Door Bert Tervoort - 18-09-2014 05:33

14 september pas, we hebben nog lang te gaan! 

Helaas blijkt het public transport naar Devil's Postpiles niet meer te gaan na 3-9 en is de route iets te lastig voor onze RV. De chauffeur van de shuttle geeft een alternatief; de lakes ( ah, daarom heet het Mammoth Lakes) bekijken. Met de shuttle naar het centrum (echt wintersport plaatsje maar dan met openlucht zwembad) en vandaar met de trolley naar boven (allemaal voor niks, je bent Nederlander of niet). Veelinwoners doen hetzelfde en nemen de fiets mee, ook kleine kinderen, en dan naar beneden via het prima fietspad. Er hangt een speciale aanhanger achter de trolley. We gaan lopen om het hoogste meer, Horseshoe Lake ( in de vorm van?). Onderweg zag ik al borden met waarschuwingen voor Carbon dioxide vergiftiging???hier midden in de natuur?

blijkt dat komen doordat het een werkend vulkanisch gebied is van Yosemite tot hier en de gassen komen ook naar buiten. Een groot deel van de bomen is dan ook dood. De wandeling om het meer is prachtig, wel wat fris op zo'n grote hoogte (9000 Ft). Onderweg terug eengesprekje met de chauffeur die vertelt dat  in dit gebied elke dag aardbevingen zijn, behalve tectonische ook andere (lava?gassen?). Alleen de tectonische richten meer schade aan, de andere schijn je bijna niet te voelen. Interessant,wij hebben gelukkig niets gevoeld.

de volgende dag ( jarig!) gaan we op pad richting Death Valley, maar dat doen we toch maar niet in 1 keer. We gaan overnachten in BoulderCreek bij Lone Pine. onderweg komen we voorbij nog een telg uit de familie Schat (bakkers met Nederlandse roots) en de jarige job wordtgetrakteerd op een lunch. Eerlijk is eerlijk , je kan hier goed eten maar ik hoop niet dat iedereen denkt dat dit typisch Hollands is. Superkitsch, heel erg druk maar wel lekker! Ach, even door al het delftsblauw heen kijken.

wie ooit deze reis ook gaat maken, moet zeker ook stoppen in Lone Pine bij het Filmmuseum van Beverly en Jim Rogers. Watontzettend leuk! Er zijn hier in de omgeving heel veel films gemaakt, door de prachtige achtergrond van deSierra  Mountains en de Alabama Hils, niet alleen cowboy films maár ook bijv. SF (en ja, alle helden zijnhier geweest, ookHarrison Ford) . Ga even kijken naar wat er nagelaten is, zeer de moeite waard. We overnachten in RV park Boulder creek, keurig park, nette toiletten/douches, incl zwembad. Wij hadden full hook up voor $36,=.

En morgen dan echt eindelijk door Death Valley!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan