Death Valley, las Vegas en Zion

Door Bert Tervoort - 19-09-2014 18:25

Eindelijk gaan we vandaag (16-9) door Death Valley. Eens kijken of Bassie en Adriaan gelijk hebben en we een eitje kunnen bakken op  de motorkap van de RV. Het schijnt trouwens dat ze het niet op prijs stellen dat je eitjes bakt op straat ( zegt de trotter reisgids), het werd een beetje een bende. Het eerste deel voor je in de echte valei komt ( v.a. Lone pine) is al indrukwekkend, nog geen echte woestijn maar wel Joshua trees. ( zien er wat zieltogend) uit en sagebrush enzo. Ook spotten we een coyote langs de weg. De weg is mooi en goed te berijden, ook met een RV, als de route wat meer gaat stijgen wordt wel geadviseerd om je airco uit te zetten om je motor niet teveel te belasten. We komen bij het uitzichtpunt van Father Crowley ( waarom iemand in Gods naam in dit hete onherbergzame land het woord wil brengen? Gelukkig dat hij dan toch nog een "Vista" ter herinnering heeft gekregen...) dat een prachtig uitzicht biedt op het vulkanische landschap en het veel lager gelegen rainbow canyon. De temperatuur loopt al pittig op, dus na het nemen van foto' s rijden we verder, we lopen hier maar geen trail, ook geen kleintje. Wat een verwoestend mooi landschap hier, aantrekkelijk door de ruigte en droogte. Langzaam dalend kom je op en onder zeeniveau, we voelen ons bijna thuis ( ruik alleen geen zee) en kijk, daar zijn de duinen al! Dat zijn de mesquite flat sand dunes, elke zandkorrel die ook maar enigszins in de buurt is, wordt door de winden getransporteerd en hier gedeponeerd. Mooie hoge duinen, die ook alweer niet uitnodigen tot een wandeling, het is inmiddels 40 Gr. De in Yosemite aangeschafte sleutelhanger met thermometer doet het goed... De laatste stop hier is bij het Furnace Creek visitor center, alweer zo'n mooi gebouw wat je eigenlijk in alle nationale parken tegenkomt. Mooie displays met informatie, gratis film/ documentaire, goeie sanitaire voorzieningen, flessen bijvullen met drinkwater en aardige winkels met mense die je graag helpen. Inmiddels is het nog iets heter maar we gaan Death valley uit met het gevoel dat we hier echt iets bijzonders hebben gezien.

op een bepaald moment ben je wel weer toe aan een stedelijke omgeving,nou dat kan je dan ook krijgen las je las Vegas nadert. Het verkeer is uiteraard een stuk drukker, let dus goed op, waar je precies moet zijn. Wij gaan naar het enige  RV park in de stad, KOA CircusCircus. Echt een stads camping, dus niet al te schoon, maar de locatie is okee en de geluidsoverlast valt mee, wel veel helikopters! We betalen 65$ voor een nacht full hookup met gratis wifi. De bus die je voor 8$  (2 dagen geldig) heen en weer over de beroemde Strip vervoert stopt voor CircusCircus, even dwars door het hotel heen lopen. Wat een aparte belevenis! Voor ons is een dag meer dan genoeg, maar ik kan me voorstellen dat sommigen totaal overweldigd raken door al dit klatergoud en hun hele spaargeld vergokken, of erger. Efteling maar dan veel meer en groter en platvloerser, of nee, laten we Anton Pieck niet beledigen. Het little venice is voorzien van gondeliers, in caesar's palace zijn de beelden groter dan ze ooit in Rome zijn geweest en de kleuren van van de plafondschilderingen? De italianen zouden verbaasd staan van de felheid ervan. Maaaar, je moet het een keer zelf gezien hebben.

De 17e gaan we op weg naar Zion, alweer een prachtige route, van Nevada via Arizona ( US 15 north) naar Utah. Tussen de bergen door, schitterend, geven je het gevoel dat je al in grand canyon bent ( maar hoe mooi dat is weten we nog niethè). De bergen zijn rood, oranje, geel, zwart met een paarse dreigende wolken lucht erboven). We checken in op RV resort Zion campground, spingdale voor 2 nachten ($ 86) en gaan eerst het dorpje rond wandelen, eten bij Carlos ( heerlijk Mexicaans!) en de volgende dag maken we gebruik van de gratis shuttle om een wandeling te maken, die zijn hier legio, maar wij kiezen er 1 uit langs de rivier, door de  canyon. Alweer een prachtige wandeling, je zou er haast aan wennen. Hernia warm en droog, maar hier is het toch groen, een welkome afwisseling. Morgen? Dan gaan we richting Brice canyon!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie