Door de Mount Carmel tunnel naar Bryce Canyon

Door Bert Tervoort - 21-09-2014 04:20

Als we Zion verlaten gaat dat wel met iets pijn in het hart. We hadden hier wel een erg leuk plekje onder de bomen en met uitzicht aan beide kanten op de prachtige rode bergen. Vooral bij zonsopkomst en zonsondergang een werkelijk schitterend gezicht. En, hoewel onze trotter dit een erg toeristisch plaatsje vindt, vonden wij er niets mis mee. leuke geslepen stenen gekocht ( dat kom je later overal tegen) voor aan kettingen, om uit te delen straks thuis en prettige hulpvaardige mensen overal, heerlijk! Lief, klein dorpje (1 straatje), dus prettig overzichtelijk. Ook hier is het visitorcenter een goede wegwijzer, en ook het Natural history museum is een bezoekje waard ( en allemaal met de shuttle bereikbaar)

de terugreis gaat door Mount Carmel tunnel, hiervoor moet je met de RV wel een ticket kopen, omdat je met zo'n grote bak als de onze alleen erdoor kan zonder tegenliggers.  Dus het verkeer vanuit tegengestelde richting moet even wachten. Gaaf hoor, de reis tot aan de tunnel met prachtige uitzichten op bijvoorbeeld de Grand  Arche, maar ook door de donkere tunnel- in het midden blijven- met af en toe uitzicht als je bij een uitsparing komt. Ook de rest van de rit door Zion is adembenemend mooi, af en toe een bighorn sheep en veel rood/oranje/geel van de bizarre zandsteen structuren. Eenmaal uit Zion veranderd het landschap in hooggelegen ranchland, maar doemen in de verte de bergen van de rest van het Colorado Plateau alweer op. Je weet steeds gewoon niet wat je ziet!  Deze hele vakantie lijkt in het teken van de superlatieven te staan, moet je nou alweer schitterend, prachtig of geweldig zeggen? Ja dus, want dat is het gewoon wel!

aangekomen in bryce canyon gaan we naar Ruby's Inn RV park en campground en zijn zo gelukkig dat er nog een plaatsje is. We zien in de tijd dat wij er staan ook veel mensen helaas teleurgesteld worden, dus we hebben echt mazzel. We betalen 96$ voor 2 nachten, het wordt alsmaar duurder. Maar, wel full hook up en de restrooms enzo zijn prima, ook de plek is helemaal okee onder de bomen.

ook hier is een free shuttle ( moet je wel weer een parkpas hebben, de pas voor alle parken is er al dik uit) die je van Ruby's inn tot Bryce Point overal waar je maar  wilt van boord laat gaan. Omdat wij het erg prettig vinden om eerst een goede indruk van de omgeving te krijgen, de flora, fauna en de onstaansgeschiedenis, starten we maar weer bij het visitor center. Zoals overal is ook hier een film te zien en is er een klein museum en kan je hier kaarten krijgen en tips van de rangers. Daarna lopen we de  Rim trail vanaf Bryce Point, mag ik het weer zeggen? Wat een ongelooflijke uitzichten op de Hoodoos! Nooit gedacht dat simpel zand, onder de juiste omstandigheden in deze formaties kan worden geschuurd, gespoeld, gevroren en gebakken. Het doet soms denken aan versteende mensen ( Zoals de indianen hier ook dachten: mensen die door de slinkse coyote versteend zijn geraakt), dan weer aan tempelcomplexen, en dan weer gewoon de zandtorentjes die je als kind maakt, tussen je handen met water en zand, maar dan GROOT!

kortom, een super mooie wandeling die we afsluiten met een late lunch bij de lodge. Helemaal niet verkeerd en redelijk geprijsd. Dan maar weer met de shuttle terug naar de RV, en nog even lekker buiten zitten. Hoewel? Er hangt eenpittige paarse lucht, wie weet krijgen we nog wel regen. Eindelijk, net als gisteren, zonder airco slapen!

Reacties

Evelien Leurs 22-09-2014 21:20

Hoi Bert en Aukje

Verschrikkelijk leuk om jullie reisverslag te lezen.
Een prachtige reis,en een geweldig geschreven verslag.Bert kan ik je even iets vragen over een klacht:-)nee grapje hoor,geniet nog lekker samen even van deze heerlijke reis,nog veel plezier.Evelien Leurs collega van Bert.

Bert Tervoort 23-09-2014 01:41

Dank je Evelien dat ik die klacht niet door krijg doe de rest van de Ymere familie de groeten.
Aukje en Bert
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan