Woensdag 3 september

Door Thamar & Marieke - 08-09-2014 15:24

Ondanks de jetlag toch vroeg wakker, rond 7 uur. We gaan ons opfrissen en daarna
Naar de supermarkt om ontbijt en lunch te halen. Buiten is het ruim 30 graden en in de winkels vriest het zowat van de airco. We halen een lekkere koffie en thee to go en gaan door naar onze achtertuin : central park. Hier stikt het van de sportende mensen. Iedereen ontvlucht de drukte van de stad in dit stuk natuur, wat helemaal is aangelegd om te onthaasten. En dat gaan we dan ook doen. dus daar zitten we dan in het park met onze broodjes en potten pindakaas en jam. Als echte nederlanders besluiten we om onze lunch ook zelf te verzorgen. Het stokbrood wordt rijkelijk besmeerd om te verbloemen hoe droog het is. Eigenlijk zien we het allemaal niet zo zitten om vanmiddag weer van dit oude brood te eten en daarom besluiten we het brood te 'vergeten' mee te nemen, waardoor we s middags waren aangewezen op crackers...
NA het opfrissen in het hotel gaan we met de metro naar de brooklyn brigde. Reisleiders zeth en martijn vertellen over de geschiedenis van de brug, dat de bedenker tijdens het project overleed en dat zijn vrouw het over heeft genomen. We lopen de brug over, onderweg hebben we alvast een mooi uitzicht op de wolkenkrabbers van new york. We komen langs city hall waar we onze eerste eekhoorn zagen. Een memorabel moment. We vergeten bijna dat er 100 meter verderop allemaal belangrijk mensen bij elkaar zijn. Een soort bordesscene met veel pers en fotografen. Na een rustpauze bij onze eerste starbucks gaan we naar staten island met de ferry. Niet om staten island te bezoeken maar om vanaf de boot het vrijheidsbeeld te zien. Check! Ook hebben we vanaf de boot een mooi uitzicht over de skyline van new york. Check! We gaan vanaf de ferry door naar de volgende trekpleister Ground Zero. Erg indrukwekkend om op de plek te zijn waar op 11 september de ravage van de aanslagen hebben plaatsgevonden. Het monument bestaat uit 2 enorme metersdiepe funderingen waaruit aan alle kanten watervallen naar beneden komen. De randen zijn ingegraveerd met alle namen van de omgekomen mensen. Overal staan politiemensen uit voorzorg en angst voor nieuwe aanslagen. Er staat een met allerlei bandjes ondersteund boompje, die de aanslagen heeft overleefd. De gekte van amerika is weer duidelijk te zien aan het feit dat de boom zelfs een eigen bewaker heeft (die had het niet heel erg druk ;-). 
Ground zero, check!
We gaan richting wallstreet. Onderweg daar naartoe ontdekt zeth dat zijn telefoon bijna leeg is. Geen probleem in amerika, we stoppen even bij een mobiel oplaadpunt op straat. Daarna kunnen we weer onbezorgd verder... 
We arriveren bij het financiele zenuwcentrum wallstreet. De mascotte van de wallstreet is een heel groot beeld van een stier. Drommen toeristen verdringen zich om met de stier op de foto te gaan. Maar zeth heeft toch nog een shot kunnen maken zonder een horde Chinezen erbij op door te schreeuwen "Can the bull be alone for one minute?" (En je weet hoe Zeth kan schreeuwen)
Wallstreet Check!!
Voordat onze vakantie begon mochten we ons verlanglijstje inleveren bij martijn. 
Marieke heeft een vegetarisch restaurant ingediend. We raadplegen de 'happy cow app' en vinden Terri. Een veganistisch restaurant. De mannen besluiten zich er maar aan te wagen en hun vleeslust voor een dagje opzij te zetten. Marieke natuurlijk helemaal in haar element omdat dit de eerste keer is dat ze alles van de menukaart kan uitkiezen!!  We nemen een sandwich met 'kip, bacon, meatballs en kaas'. Het is heerlijk. Proteinen binnen, tijd om verder te gaan!
Zeth heeft op zijn verlanglijst ingediend coney island. En dat was zeker de moeite waard. We reizen met de metro ongeveer een uur vanaf new york. Een enorme kermis aan de kustlijn van new york. Hier hebben we de zonsondergang meegemaakt. Heel bizar om aan de rechterhand de rust van de Atlantische oceaan te hebben en aan de linkerhand de gekte de muziek en de lichten van coney island. Heerlijk met onze beblaarde voetjes in de zee terwijl we de circle of life zingen. Wat een zaligheid en wat een vakantiegevoel is dit!!! Heel begrijpelijk dat mensen dit soort plekken in new york nodig hebben om tot rust te komen. 
Omdat het nog wel een eindje terug is gaan we rond 9 uur terug naar de big apple. Aangekomen bij central park west gaan we eerst nog even op een bankje zitten. Op deze plek komen veel hardlopers en fietser in een poging al het fastfoodcalorieen er een beetje af te sporten. We zitten onbezorgd als we ineens een hoop geschreeuw horen in de straat. Twee minuten later staat de politie voor onze neus. Heldhaftig gaat zeth er naartoe en verteld de politie wat we gehoord hebben. De politie vertrekt met zwaailicht en sirene naar de,plek des onheils. Even later volgen er nog meer politiewagens. Heel bizar hoe snel de politie ter plaatse is bij een incident. Maar zeth heeft mooi een handje geholpen bij het inrekenen van deze boeven!!!:)

 

Reacties

Charmaine 08-09-2014 17:13

Walstreet!fotootje gemaakt voor Ronald 😄 haha. Fijne trip en hopelijk hoeven jullie geen boeven meer te vangen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan