Vrijdag 5 september

Door Thamar & Marieke - 08-09-2014 15:31

Vandaag is de dag dat het 'echt' gaat beginnen. We pakken onze koffer in en besluiten onze laatste ochtend in new york buiten de deur te ontbijten. Op de hoek zit een leuk klein tentje waar ze eenvoudig en goed ontbijt verzorgen. Zeth neemt een omelet en martijn pancakes. Marieke neemt brood met pindakaas en jam en een salade. Onze serveerster kijkt bedenkelijk bij deze combinatie... 
We lopen na het ontbijt voor de laatste keer central park in. Deze keer een andere route. Het is wel 35 graden en zoeken na een zwetende rit koers terug naar het hotel, oftewel de airco. Dan op naar het busstation, waar we in de metro een man tegen het lijf liepen die ons hoorde praten. Hij vroeg of we europees waren. We dachten ' wat moet hij van ons'. Pakte zijn portemonnee en gaf ons 25 euro. Nadat hij terug was gekomen van zijn reis uit ijsland en barcelona en amsterdam had hij dit nog over gehouden. Wat een geluk. Er zaten ook nederlanders naast ons, maar boeiend. Wij hadden het geld harder nodig want de dollars vliegen hier je portemonnee uit. Per luxe touringcar werden we vervolgens vervoert naar branchburg. DE plek waar ons avontuur echt gaat beginnen... Met dank aan martijn die zijn connecties goed heeft bijgehouden hier, worden we door cruise america opgehaald van de verlaten parkeerplaats waar we door de bus zijn afgezet. De man verteld ons alles over de camper, hoe de boel werkt en dan kunnen we gaan. Nu begint het echt!!!!
Zeth settelt zich achter het stuur en wacht een kwartier met optrekken, terwijl martijn en marieke zich afvragen wanneer het nou ECHT gaat beginnen... 
Ah.. Daar komt beweging in de camper en we rijden.. zo, nu eerst boodschappen inslaan bij Wegmanns. Wow, wat is het hier toch allemaal amerikaans. De supermarkt is hier zo groot als de ikea. Maar we willen niks missen dus we gaan keurig rij voor rij langs. We hebben tenslotte vakantie!! Onderweg wordt er flink op de prijzen gelet en wordt zorgvuldig uitgekozen welk toiletpapier het sterkste is en welk afwasmiddel het beste ecologisch verantwoord is.
Marieke super blij nadat ze hier de werelds beste veganistische kaas heeft gevonden. Zeth helemaal blij nadat hij hier de makeup kwasten heeft gevonden waar hij al zo lang naar zocht. En zelfs stukken goedkoper. Kortom, onze dag kan niet meer stuk. Maar het wordt nog beter als een van de winkel meisjes, Gypsy, ons een slaapplaats aanbiedt bij haar thuis. How sweet!!!! Maar goed, wij gaan naar washington, dus geen tijd om langer in branchburg te blijven helaas... . Twee uur verder hebben we onze kar vol en gaan naar de kassa. We raden wat onze boodschappen gaan kosten, maar het valt mee, 175 dollar.
Bij deze supermarkt even een maaltijd meegepakt, welke je per gewicht moet afrekenen. Zo zie je dus meteen hoeveel pondjes je erbij aan eet. Altijd handig!!
Oh ja, nog even vol tanken en dan begint het ECHT. Onze weg wordt vervolgd richting washington dc. 192 mijl rijden. Ongeveer 4 uur zijn we onderweg geweest. Inmiddels is het al donker, maar daar draait zeth zijn hand niet voor om. Heldhaftig rijdt hij door de straten van america met onze camper van 9,1 meter lang. Alsof het niks te betekenen heeft. Sterker nog, zeth krijgt de smaak te pakken en fantaseert over een baan als vrachtwagenchauffeur. :)
We komen rond 23 uur in washington aan. De campingbeheerder verwachtte ons al, want martijn had onze komst keurig telefonisch aangekondigd. Alles onder controle!!!!
Aangekomen op onze camping was het enige geluid, het geluid van de vogels en de eekhoorns. De mensen op de camping lagen al lang te slapen, want mensen boven de 70 jaar moeten op tijd in bed. Maar wij ook, na deze lange intensieve dag. Dus nadat we onze boodschappen hadden ingepakt en de bedden opgemaakt zijn we gaan slapen. Morgen is het weer vroeg dag. Vroege vogel martijn heeft de wekker op half 8 gezet.

 

Reacties

Christel 09-09-2014 08:36

Whaaaa geweldig geschreven. Ik zie julie al helemaal voor me in die winkel en Zeth in die camper! Respect om met dat bakbeest te rijden!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan