Donderdag 11 september

Door Thamar & Marieke - 12-09-2014 05:46

Vannacht zou het volgens de berichten hard gaan onweren, maar meer dan een poep en een scheet was het niet. Gelukkig maar. Martijn was al om 7 uur wakker geworden, door de regendruppels. Marieke en zeth volgden om 9 uur. Vandaag staat op de planning om de lokale markt in Kingston te bezoeken en de 1000 islands boottour. We ontbijten (weer met tosti's) en maken ons klaar om te vertrekken. We rijden met de camper naar de binnenstad van Kingston. We moeten 2 km lopen en komen daarbij langs een oud fort, Fort Henry. Een militair opleidingscentrum. Eerst weer pinnen, want het geld vliegt de portemonnee uit. Bij de balie van de ticketverkoop krijgen we te horen dat alle bootexcursies gecanceld zijn, vanwege het slecht weer. Marieke trekt een pruillipje. Zeth gaat stampvoeten. Martijn houdt de boel in bedwang. We lopen naar het tourist information centrum, waar ze tot onze grote verrassing nog een alternatief hebben, namelijk vertrekken vanuit een nabij gelegen stadje, Gananoque. We kiezen voor de tour van 4 uur en hebben daarom mooi tijd om voor die tijd naar de binnenstad te gaan. De markt stelt weinig voor, alleen een paar hippies die hun eigen organische groente verkopen. Verder zijn er wat kleine schattige winkeltjes. We drinken koffie bij de eco koffieboer en gaan de natuurwinkel. Marieke is natuurlijk helemaal in haar element in deze organisch verantwoorde plaats. Martijn en Zeth schreeuwen tegen elkaar in koor dat ze blij zijn dat marieke niet hoeft te zeiken over het eten: ' I CAN NOT EAT THIS, I CAN NOT EAT THAT, I' M A VEGAN'!!!! Waarop een vrouw lachend uit de auto stapte en vroeg of de jongens wel helemaal spoorden... Hahaha. 
Kingston is zeker op de biologische toer, er zijn weinig fastfoodketens. 
We gaan terug naar de camper en vervolgen onze weg naar Gananoque. Zeth en Martijn halen de boottickets en marieke maakt de lunch. Again pasta. Maar geeft niks, want we gooien niks weg natuurlijk. Even denken we dat we de enige zijn op de boot, maar langzaam aan stromen de chinezen toe. En marieke fluistert Zeth toe IAAAAHHHhH. (Zie verslag Niagara). We liggen helemaal in een deuk, deze houden we erin. 
We zien we weer wildlife, een lieveheersbeestje, een squirle (eekhoorn zwart met witte staart) en een groep ganzens. ;-P (om maar even in de meervoudtermen van Zeth te spreken).
Gelukkig houden we het de hele dag droog, ondanks de weerberichten die wat anders hadden voorspeld. 
Om 4 uur gaan we varen. De tocht duurt 3 uur waarbij we commentaar krijgen van onze kapitein. We varen over lake Ontario van Canada naar Amerika. De rivier ligt bezaaid met allemaal kleine en grotere eilanden. Sommige zijn bewoond. Er zijn zelfs hele kleine eilandjes bij waarop net 1 huis past en een eiland met 2 kastelen. Zeth heeft zin gekregen in bitterballen, maar die hebben ze natuurlijk niet hier. De kapitein komt gelukkig wel met hotdogs. Ook goed!
Na de boottocht (weer terug op Canadese grond) gaan we met de camper, door het idyllische stadje Gananoque, naar de Kingston outlet. Deze outlet is boring en we zijn dan ook snel uitgeshopt. We besluiten op de camping te gaan koken. Eerst even ons rioolwater dumpen, waarbij zeth de verkeerde slang aanzet en het water alle kanten opspoot. Na die tijd stonk hij een uur in de wind. 
Op het menu staat vanavond organische bloemkool, champignons, aardappels en sla. Lekker Hollands en gezond. (Lees vegetarisch).... arme jongens...
Na het eten gaat Martijn zich te buiten aan het ijs uit de vriezer, pindakaasijs...Wat je lekker vind...
Zeth doet na het eten een tutorial hoe je een wijnfles opent, hoe je de wijn inschenkt en hoe je deze moet drinken. Heel leerzaam ;-P
Inmiddels is het 23.30. Martijn is vast gaan slapen terwijl zeth en marieke denken dat ze buiten het noorderlicht gaan aanschouwen. Nee, het was een fata morgana....  Morgen vertrekken we vroeg naar de white mountains. We zullen zien of we ons aan de planning gaan houden. 

 

Reacties

Bobby 12-09-2014 13:31 {{button-26066}}

Hahahahah wat geestig allemaal. Wij schrijft altijd jullie verhalen? Je kan er wel een boek van maken, ghehe! Veel plezier

Lonneke 13-09-2014 19:57 {{button-26133}}

Wederom een leuk verhaal.....jullie hebben het naar je zin....veel plezier!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan