Zaterdag 13 september

Door Thamar & Marieke - 14-09-2014 05:25

Wat een kou hebben we vannacht geleden. De gevoelstemperatuur lag vannacht rond het vriespunt. Vooral martijn en marieke hebben het erg koud gehad. Midden in de nacht hebben we nog extra kleren aan moeten trekken. Zelfs met 3 paar sokken en dikke freez...eh fleece-kleren aan was het afzien. Marieke heeft de verwarming rond 5 uur aan gezet, maar zelfs deze kon niet op tegen de vrieskou binnen. Het is maar goed dat marieke in de kelder van de camper nog een extra deken vond. Deze had Zeth niet op het bed gedaan met voorbedachte rade zodat hij lekker tegen martijn aan kon liggen en martijn in de waan laten dat ze echt 1 deken moesten delen. De grapjas :-) 
We hebben vannacht de buitenlamp aangelaten in de hoop dat er buiten nog een beer zou verschijnen, maar helaas geen wildlife gespot. Helemaal verkleumd werden we vanochtend wakker. Alleen zeth kwam als een uitgeslapen diva uit bed. Die heeft vanaf 20.30 uur geslapen als een roosje, maar had wel last gehad van dromen waarin hij gepest werd.... Arme ziel!! 
Eerst allemaal onder de warme douche om te ontdooien. Ahhhh, dat is lekker. Veel mensen hebben zelfs op dit tijdstip de vuurkorf al aan bij hun camper (alsof het dan binnen warm wordt). Wij maakten gewoon zo snel mogelijk dat we wegkwamen. Uiteraard eerst tosti's gegeten en de was (die marieke en martijn gisteren zo zorgvuldig hadden uitgehangen) maar weer in de droger gedaan. Tja, eigenlijk voelt alles nu klam en nattig aan na deze kille nacht. Brrrrr.... 
We zijn rond 9.30 uur klaar om te vertrekken. Even gedag zeggen tegen Doug en dan vervolgen we onze route door de white mountains. We komen aan in North Conway, waar we weer even lekker gaan outlet shoppen. Marieke past van alles aan maar besluit toch maar niks te kopen. Vergeleken met de KL is hier alles toch wel erg duur :-P
Zeth ziet een mooie luipaard koffer, maar houdt zich in ondanks dat deze erg mooi zou passen bij zijn hemdje en schoenen.
Dan komen we langs The White Mountain cupcakery. De cupcakes liggen uitnodigend in de vitrine, zelfs vegan cupcakes zijn hier verkrijgbaar !!! Iedereen blij!! Vooral Zeth die begint aan zijn snowball cupcake, beleeft hier het hoogtepunt van zijn vakantie. Deze cupcakes zijn REALLY AMAZING!!!.... en hij geeft een compliment aan de cupcakebakkers en mag een foto maken!!!!  Martijn ( eerste klas zoetekauw) zit stil te genieten van zijn snickerscupcake en marieke van haar pumpkin cupcake. Martijn en zeth besluiten het doosje weer bij te vullen. 
Zo hebben ze allebei nog iets om vandaag naar uit te kijken ;-) er is zelfs iemand die voor 150 dollar aan cupcakes besteld. Die Amerikanen snaaien hierop los met hun dunkin' donuts en heavenly cupcakes. En het mag wat kosten!!! 
Deze bakery is ook bekroond met de titel 'best cupcakery of New Hampshire 2011, 2013, 2014' en genomineerd voor 'best cupcakery of America'.
Komt ons een meisje tegemoet in luipaardprint. Zeth: "kijk, wildlife!" Meisje keek hem aan. Tja.... als je roddelt, doe dat dan wel in je eigen taal Zeth, hahaha.
Terug in de camper stinkt het naar vieze luiers, dat is het teken dat de put weer geleegd moet worden. En dat terwijl we niet eens in de camper poepen. Ach, als we even rijden wen je vanzelf aan de lucht. Dumpen doen we pas bij aankomst.
Een muziekje aan en alles gaat weer als vanzelf. Vooral omdat we bij een aantal liedjes onze eigen bewegingen en dansjes hebben. Dat ziet er vast heel grappig uit voor de vrachtwagenchauffeurs die ons passeren. En we praten en we zingen en we lachen allemaal, want daar achter de hoge bergen ligt het land van Maas en Waal!!!!

De route van vandaag heeft een Scandinavische uitstraling. Bergachtig, groen, kabbelende beekjes en overal wordt gewaarschuwd voor overstekende elanden, de huisjes doen wintersport-achtig aan en de verschillende plaatsen zijn genaamd naar de Scandinavische landen. De weg is heuvelachtig, alsof we in een rollercoaster zitten, maar Zeth is inmiddels een ervaren RVchauffeur, dus dit kan hij prima aan. Hij fantaseert ondertussen zelfs over het behalen van een vrachtwagen rijbewijs in NL, maar is stiekem toch bang dat hij straks niet meer gewoon kan rijden met de schakelpook in plaats van een automaat.

We rijden van de staat New Hampshire (waar je geen gordels hoeft te dragen in de auto... Niet van dat benauwde :-) naar de staat Maine. We hopen na 5 uur rijden te arriveren in Acadia National Park. 
Maar eerst weer boodschappen doen, want na al dat gesnaai raakt onze kast toch al aardig leeg. We gaan naar de Shaws en naar de dollarstore, waar Marieke een lekkere trailertrash broek haalt. Helemaal haar stijl met mooie luipaardprint NOT. Maar wel lekker warm. Ze heeft geleerd van de vorige nacht en op de camping past deze outfit heel goed. Fit right in!!!!
Na de boodschappen zijn we weer 60 dollar lichter. En dat terwijl we alleen brood en water nodig hadden. Maar ja, als je door de supermarkt loopt en de limited edition Oreo's tegenkomt, met cookie dough smaak, dan kunnen we deze natuurlijk niet laten ontbreken bij onze Oreo verzameling. 
Om 18.00 uur arriveren we op onze camping in Bar Harbor, Hadley's point. Een vriendelijke dame achter de balie legt ons alles op haar gemakje uit. Zo krijgen we de buskaart en laat ze ons zien welke plekken we moeten bezichtigen in dit mooi natuurpark, Acadia national Park. Eerst moeten we dumpen, maar we rijden een verkeerd wegje in en dat blijkt als Zeth nauwelijks tussen de bomen door kan rijden met de camper. Ironisch genoeg rijdt hij met de achterkant een groot bord van de boom met de tekst 'No trailers after this point'!!! Gelukkig geen schade aan de camper. We rijden door naar  het dumpstation, we (lees Martijn) zijn inmiddels aardig bedreven in het dumpen en iedereen heeft zo zijn eigen taak. Martijn doet de slang eraan en leegt de reservoirs, terwijl marieke de slang met haar voet in het riool vasthoudt en Zeth klaarstaat met de waterslang om de boel naderhand schoon te spuiten. Teamwork!!!!!
Dan kunnen we naar onze plek rijden en de camper hier een paar dagen laten staan, want voorlopig zitten we hier goed!
Marieke zorgt vanavond voor eten. Ze doet de jongens een lol en zal voor deze keer ook de vissticks bakken. Verder eten we vooraf maïskolven en daarna als hoofdgerecht aardappels met boontjes, paprika en champignons. Zeth is bang dat de aardappels niet goed krokant worden en dus geeft hij Marieke een tutorial hoe je aardappels moet bakken. Al met al zijn ze erg goed gelukt en hebben we heerlijk en gezond gegeten. Martijn heeft na het eten de overige 2 cupcakes van vanochtend opgegeten. En dan noemt hij Marieke een vreetschuur!!!! :-)
Ook zeth eet nog een cupcake, wederom ECHT AMAZING!! 
Zeth en Marieke gaan het wc gebouw checken. Alles ziet er keurig uit, vooral vergeleken met onze vorige camping is dit allemaal erg keurig. Ze hebben op deze camping zelfs hun eigen krant. Alleen de wist je datjes ontbreken nog, maar verder staan zelfs de lokale kerkdiensten erin en zelfs de tijden van zonsopgang en ondergang en de tijden van eb en vloed. Want we zitten hier aan de zee!!!!
Na het eten gaan we lekker relaxen, ff op internet, want we hebben weer wifi, lekker wijntje, koffie en gesnaai uiteraard!! En de dag van morgen voorbereiden. Oh ja, en onze (lees Zeth's) wenkbrauwen bijwerken, wat zo'n 3 uur duurt. Maar geeft niks, we hebben tenslotte vakantie!!!;-)
Ook hebben we nog even via internet gebeld met het thuisfront van Zeth. Gezellig even met Bobby en Zeth's mama!! Zeth had laten weten dat we een cupcakestore hadden gevonden, waarop Bobby zich afvroeg of we deze dan nog wel konden eten, als je ze GEVONDEN hebt..... HAHAHAHAH. Snugger Bobby:-P
We besluiten wat spaarzamer te zijn met het douchen, want we zitten allemaal onder de pukkels en puisten, van al dat chloorwater. En we willen er natuurlijk wel een beetje goed uit blijven zien, ondanks onze camping look!! 

Reacties

Bobby 14-09-2014 10:14

Oke het was al heel laat, maar ik dacht dat jullie iets hadden gewonnen: een cupcake tent, als in een tent die op een cupcake lijkt. Hahahahahaha. De beste tent van Amerika en ik zag gevonden aan voor gewonnen, heel apart. Maar nu snap ik het. Tent als in, oooh wat een leuke tent/plek/etc. Was al 02:30 he

M. Dijkslag 14-09-2014 14:17

Aaah nu snappen wij jou Bobby, jij dacht gewonnon. Hihihi

steven en constance dijkslag 14-09-2014 14:21

hallo Amerika inmiddels weer toch?
we hebben op internet het Acadia park opgezocht,dat lijkt heel mooi.
Dus heel veel plezier ,en geniet van (alweer) jullie laatste week.
Seth je doet het hartstikke goed hoor met zo'n grote camper.
groetjes vanuit Wapenveld

Charmaine 14-09-2014 22:13

Haha roddelen in je eigen taal...ik ga hier stuk! Geweldig!

Groetjes

Annemarie 15-09-2014 21:30

hee allemaal... wat een geweldige verhalen!! erg leuk om het te lezen, vooral de cupcakes van Zeth!!!hahaha.... kijk alweer uit naar de volgende avonturen!! dikke kus van Anne!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan