Woensdag 17 september

Door Thamar & Marieke - 18-09-2014 15:40

Marieke wordt om 4 uur s nachts wakker gebeld door een prive nummer. Vast een of andere telemarketing enquete. Iedereen wakker....

Rond 7 uur hoort marieke de jongens praten. Zeth is aan het opscheppen tegen martijn over de wolf, die hem bijna heeft opgegeten en die hij heldhaftig te lijf is gegaan... (Zie verslag gisten:-P
We gaan ons even opfrissen en lekker buiten ontbijten. Want je merkt nu al dat het een mooie zonnige dag gaat worden. Heerlijk, na de lange regenreis van gisteren. 
Martijn doet nog een poging om de camper van binnen en buiten uit te kammen, op zoek naar een bezem, want het lijkt op een zandstrand binnen. Dan lopen martijn en marieke even naar de balie om te betalen en alvast een nachtje bij te boeken, want hier willen we best drie nachten blijven. Ook bij deze campingwinkel hebben ze helaas geen bezem. Dan maar stofzuigen met keukenrol. Overal goed voor!!!!
De kosten vallen mee, 122 dollar. In totaal al 100 dollar bespaard op de campingkosten, met dank aan Martijn die alle bedragen zorgvuldig bijhoudt. 
Martijn houdt ondertussen scherp de tijd in de gaten om te zorgen dat Marieke en (vooral) Zeth op tijd klaar zijn om de bus richting Provincetown te pakken. Deze vertrekt om 11.30 uur vanaf de highway. Zeth heeft in zijn hoofd om zijn haren te stijlen. Het zal nog spannend worden of we de bus gaan halen, want als zeth eenmaal een bad hairday heeft, dan duurt het wel ff. Marieke leent hem de stijltang en hij komt vervolgens vier keer met een andere haarlook uit de wc en vraagt' kan dit zo???' Na drie keer nee te hebben gehoord besluit zeth zijn scheiding weer op de normale manier te dragen. De scheiding de andere kant op is hem gisteren slecht bevallen. Het voelde erg onnatuurlijk en onwennig, aldus Zeth. Toen eindelijk zijn haar goed zat moest hij nog bepalen welke kledingkeuze hij zou maken. Na drie keer omgekleed te hebben, schreeuwde Martijn dat hij nog een kwartiertje had. Eindstand: zijn zwarte drie jaar oude broek, die hij van zijn moeder eigenlijk niet meer mag dragen, lange vest, lange jas, dus echt op zijn Zeths. 
Al met al zijn we met een beetje druk van martijn toch op tijd klaar. We lopen naar de bushalte, waar we veel wildlife insecten spotten, zoals vlinders, slakken en ander vliegend gespuis. Opeens zag marieke een raar insect met twee hoofden. Ze ging het even van dichtbij bestuderen en probeerde het op te pakken. Het bleken twee parende krekels, wat een viespeuk. 
De bus komt eraan, het is nog best druk voor een doordeweekse dag. Onderweg naar Provincetown komen we langs leuke gekleurde strandhuisjes. Het is warm geworden, dus we hebben ons zomers gekleed, maar wel de vesten en jassen mee voor onze whalewatch tour vanmiddag. 
Provincetown staat bekend om het gayfriendly karakter. Er wonen veel homo's en komen ook veel homotoeristen op af. En dat terwijl het van vroeger uit een zeer christelijk plaatsje was. Weinig meer van te merken.
Onderweg wordt dit al duidelijk door de vele regenboogvlaggen, erg kleurrijk. Aangekomen in provincetown zien we dat dit stadje erg levendig is, veel kleine winkeltjes in allerlei kleuren en natuurlijk aan de zee. Marieke vraagt zich bij iedere persoon af of ze homo of hetero zijn, al hoewel dit bij sommigen overduidelijk is. Ze vraagt bij twijfel aan Zeth en Martijn of de gaydar afgaat. 
We boeken onze kaartjes voor de whalewatch van 13.00 uur. Deze tocht vertrekt alleen maar als er voldoende animo voor is. En dat blijkt geen probleem. De boot zit namelijk helemaal vol. We varen een uur op weg naar de plek waar de walvissen leven. Door de wind lijkt Zeth zijn haar op dat van Johnny Bravo en was alle moeite van vanochtend dus voor niks... In de verte zien we alvast een voorproefje van de eerste plons en dat is al amazing!!! Dan gaat de motor van de boot uit en roept de kapitein dat we stil moeten zijn........
Als je dan de eerste walvis van dichtbij ziet, is het echt breathtaking!!! Zeth en Marieke moeten een traantje wegpinken en ook Martijn geeft toe dat het een kippenvel moment is. We zien drie walvissen naast onze boot. Hun vinnen zijn zichtbaar boven het water en langzaam zien we steeds meer van de enorme lijven. Later zien we een kalfje die aan het rusten is. Hij ligt echt op het zeeoppervlak en iedereen houdt zich muisstil. We varen er heel langzaam langs en kunnen het hele dier in al zijn pracht bewonderen, ongeveer drie meter van onze boot. Het water is heel helder, dus we kunnen hem van kop tot staart zien. Even later zien we zelfs 5 walvissen naast elkaar zwemmen, heel indrukwekkend. Sommige walvissen hadden een lengte van 12 meter, nog groter dan onze camper. Dan zwemt er ineens een walvis onder onze boot door en komt naast de boot weer boven. Eigenlijk is het niet te beschrijven hoe indrukwekkend dit is. Je moet het meemaken. 
Na een uur walvisspotten varen we terug naar de kust. We halen lekkere bak koffie en komen na in totaal 3 uur terug in Provincetown in Gay Cod.... Eh.... Cape Cod! 
De lunch bestaat uit een fish and chips, burger and chips, en just a large french fries. Dit was ons eerste frietje van deze vakantie, netjes he!? 
We gaan verder, winkeltje in, winkeltje uit. Marieke koopt een portemonnee (die ze eigenlijk niet nodig heeft, want al het geld is toch op). Maar dan hoort ze in haar oortje van Zeth," ach dat is een leuk souvenirtje, doe nou maaaaaar, hij is eeeeeeecht leuk!!!" En weer is ze 20 dollar lichter, maar ach we hebben immers nog steeds vakantie. 
Het stikt hier van de wereldwinkeltjes, met allemaal gekleurde broeken, wierook en Zeth en Martijn gaan zonder mokken ieder vrouwenwinkeltje in. 
Zeth past nog een leuk hoedje. Maar ook al hoort hij in zijn oortjes dat het echt leuk staat, laat hij zich toch niet overhalen. Heel verstandig Zeth, want heb je deze nou echt nodig? Zelf vond Zeth dat hij zo op zwarte piet leek, vanwege de veertjes aan de hoed. Ach, nu je het zegt...! We geven hem ook geen ongelijk, al leek hij ook wel wat op een boswachter. 
Dan gaan we terug naar Mac Millan warf, waar we lekker even het strand oplopen. Hier zijn 2 jongens een poging aan het doen om te peddelsurfen. Ze hebben in elk geval een surfbord met peddels en de bedoeling is dat ze erop gaan staan, maar wij hebben ze vooral in het water zien vallen. Koud, vooral als je nagaat dat wij in onze dikke vesten en sjaals op het strand zaten. 
Bij het overleg over onze plannen van morgen krabbelt Martijn dan ook heel langzaam terug over zijn eigen idee om te gaan kayakken. Mietje!
De zon zakt in de horizon. Zeth maakt nog wat leuke shots, marieke en Martijn kloppen hun voeten af van al het zand. Vooral Marieke kan niet tegen zandvoeten. Mietje!
We besluiten ergens te gaan drinken. Maar dat valt nog niet mee, vooral als Zeth door de mannen achter de ramen van de cafe's flink wordt gecheckt. Onderweg lopen we eerst nog even wat winkeltjes in, waaronder een piercingshop. De shop heet 'piercings by the bearded lady'. We staan wat te koekeloeren bij de piercings en tunnels. Dan plotseling wordt er gevraagd 'can I help you'?. Marieke kijkt omhoog en denkt 'Are you #*~# kidding me?!!!!!' Ze zag een man volgepierct in zijn gezicht en een baard. Maar het ergste komt nog, hij had een enorme BH aan. Freakshow!!! In zijn oren had hij maar liefst 6 tunnels, dus je kunt wel nagaan hoe groot die oorlellen waren brrrrrrrrrrrrrr. (Voor wie benieuwd is naar deze man, even googlen). Marieke zei ' wat is dat voor figuur'. Allermooiste komt nog, plots zegt hij dat hij in Nederland heeft gewoond en dus een beetje Nederlands spreekt. Dit heeft Marieke dus niet begrepen en begint gewoon verder te praten. Martijn en Zeth houden zich wijselijk stil. Om nachtmerries te voorkomen besluiten we maar snel verder te gaan en lekker op een buitenterras te gaan eten. Pizza en sushi. Het is erg leuk om zoveel verschillende mensen langs te zien lopen vanaf het terras. Er werd zelfs een hond uitgelaten aan een lichtgevende lijn, waarop Marieke zei' oh leuk souvenir voor mijn moeder', maar helaas deze is nergens te koop. 
Na het eten gaan we met de taxi naar de camping. Met het eten en de taxi kosten hebben we onze winst wel weer opgemaakt.... Maar ja als de bus maar tot half 6 rijdt moet je wat!!!!  We hebben nu in elk geval een keer geen afwas.
Bij de camper aangekomen vraagt onze prinses Zeth of Martijn en Marieke even de picknicktafel willen verzetten. Hij schijt 7 kleuren bij de gedachte aan de coyotewolf en wil snel naar binnen kunnen vluchten, in geval van nood :-)
We besluiten de avond met een wijntje op ons eigen terras 'thuis' bij de camper. Zeth en Marieke gaan nog even toepen en Zeth leert ook meteen shithead (ook een kaartspel). Tijdens het kaarten houdt Zeth de omgeving angstvallig in de gaten, in de hoop dat de wolf vanavond niet terug komt.... Om 1 uur is het welletjes geweest. De wolf heeft zich niet meer laten zien en we hebben nig lang buiten gezeten. Marieke moet ook haar bed nog opmaken na de tutorial van vanmiddag, waarbij Zeth op leerzame wijze had willen uitleggen hoe je de was moet doen om verkleuring te voorkomen, maar waarbij hij bruut verstoord werd door wildlife (lees een wesp), waardoor de tutorial helaas moest worden geannuleerd... :-P

 

Reacties

steven en constance 18-09-2014 21:55

Dat was weer een leuk verslag hoor.
Wat mooi dat jullie walvissen hebben gezien .
Nog veel plezier samen.

Groetjes van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan