Niagara Falls

Door J. Stam - A long time ago

Op woensdagmorgen vertrekken we vanuit Watkins Glen naar de Niagara watervallen. Het is deze morgen mistig, bijna regenachtig. We moeten voor het eerst de ruitenwissers aanzetten. Het is een mooie rit langs het Seneca meer. Mooie landhuizen, wijngaarden met bijbehorende wijnkastelen. De huizen hebben mooie kleuren met leuke veranda 's. Vooral het plaatsje Geneva kan ons erg bekoren. Vanaf daar de tolweg naar Niagara Falls, het stadje bij de watervallen. Het weer is inmiddels weer mooi geworden. We krijgen een plek op een camping daar. We regelen voor de volgende dag een tour naar de watervallen.   ' s Avonds maken we weer een gezellig kampvuur, de temperatuur is aangenaam. 

Op de camping staan verscheidene 'big rigs' , grote gevaartes. Campers die eigenlijk een complete bus of trailer met oplegger zijn. De zijkanten (slide outs) kunnen uitgeschoven zodat ze niet alleen heel lang maar ook heel breed zijn. Vaak hangt er dan ook nog een personenwagen achter of een grote overdekte aanhanger waarin de personenauto staat gestald. We maken een praatje met een eigenaar. Het is een ouder echtpaar: onze kinderen hebben ons huis overgenomen en wij wonen nu in deze bus. We rijden er het land mee door. We zijn naar Alaska gewest en gaan binnenkort door naar Florida.

De volgende dag worden we door een busje opgehaald voor de tour naar de watervallen. We hebben gekozen voor de Canadese kant omdat je dan het meest van de watervallen kunt zien. Dus eerst de Canadese grens over bij de Rainbowbrug. We rijden wat heen en weer om ons op mooie plekjes te wijzen en dan gaan we eerst in de tunnel onder de Horseshoe Falls. Er zijn een paar kijkgaten om vlakbij het neervallende water te komen. Twee miljoen liter per seconde. Er is ook een platform opzij van deze waterval. We genieten van dit indrukwekkende schouwspel. Daarna gaan we op een boot die ons tot vlak onder de watervallen brengt. Hoewel we allemaal poncho's gekregen en aangetrokken hebben worden we overspoeld door het water. Men probeert je te laten ervaren hoe groot de kracht wel is. Die kracht wordt ook gebruikt om heel veel energie op te wekken. We krijgen de centrale te zien. We rijden met de bus langs de Niagarakloof en krijgen veel interessante zaken te zien: mooie uitzichten, de stroming van de rivier tussen het Erie enhet Ontariomeer, een bloemenklok, een soort cable car over de rivier. Pas in de avond tegen 8 uur zijn we weer terug op de camping. Het weer was deze dag uitzonderlijk mooi.

Reacties

Truus A long time ago

Ben er ook geweest , heel indrukwekkend!
Veel plezier verder!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!