Van Adirondack naar Vermont

Door J. Stam - A long time ago

Zondag  5 oktober is het beter weer. Mooie blauwe lucht. Vandaag gaan we Adirondack verkennen. Met z'n zessen in de camper van A en G rijden we naar Blue Mountain Lake om daar bij een wandeling van de herfstkleuren hier te genieten. In het plaatselijk museum vragen we de weg. Maken een korte wandeling naar Rock Lake, leuke wandeling. We maken veel foto's. Kijken nog bij een ander meer dicht bij de camping. In de middag rijden we door naar Warrensburg waar de door ons uitgezochte camping niet (meer) bestaat. Aan dezelfde weg vinden we een andere camping waar we kunnen staan. We maken het vuur aan. Het zal een heel koude nacht worden. Met de sokken aan naar bed.

Toen we gisteren aankwamen was de receptie al dicht maar nu om kwart over negen in de morgen is de receptie nog steeds dicht. Een vaste bewoner van de camping komt informeren wat het probleem is. Hij vindt dat we maar zonder te betalen moeten vertrekken. " I haven't seen you guys". Wij, als zuinige Hollanders vinden het ook wel best. Zo geweldig was deze camping niet. Het valt ons op dat de Amerikanen weinig aandacht besteden aan sanitair. Er is altijs zeep en papier maar schoonmaken gebeurt zo af en toe lijkt het wel. De campinggasten toiletteren en douchen in hun eigen motorhomes dus het campingsanitair lijkt nietzo belangrijk.

Bij het rijden hebben we soms te maken met lage bruggen. Onze campers zijn 12 feet (3m60 hoog) en bij bruggen waarbij de onderdoorgang een boogvorm heeft wordt met een bord de laagste doorrijhoogte aangegeven. We zijn al een paar keer aan de kant van de weg gaan staan omdat we vreesden niet zonder schade onder de brug door te kunnen rijden. Door goed in het midden van de weg te rijden lukt het wel.

De volgende dag vertrekken we op tijd om door te rijden naar de staat Vermont waar de Green Mountains zijn. Een mooie plek om de herfstkleuren te zien. Vermont is een fraaie staat en maakt een welvarende indruk. Nadat we onderweg boodschappen gedaan hebben in een grote supermarkt (het is een reisonderdeel op zich want je bent zo een uur bezig in de zeer grote winkels met een zeer uitgebreid assortiment aan producten) gaan we op zoek naar de bekende Route 100 die dwars door de staat heensnijdt. Het wegdek valt voorlopig erg tegen. Veel lapwerk en zelfs gaten en scheuren ontbreken niet. Het is uitkijken geblazen en het rustig aandoen. In het plaatsje Rochester bewonderen we de mooie witte villa's aan een parkje. We stoppen bij een waterval. Het valt opdat bezienswaardigheden slecht worden aangegeven en dat er erg weinig parkeerruimte is. We spreken twee Nederlandse dames die met een zeer grote camper proberen de reis in 13 dagen te zien waar wij  23 dagen over doen. We vinden een camping in de buurt van het plaatsje Stowe dicht bij de ijsfabriek van Ben en Jerry's waar we morgen op bezoek zullen gaan.

Reacties

evelien ramaker A long time ago

fijn om te lezen dat jullie veel zien en van alles beleven. Nog veel plezier!

Gerrie van Schaik-Kloek A long time ago

Nou weer een mooi verhaal. tJa wat je van te voren in je planning hebt komt niet altijd uit. Kijk uit naar het volgende vervolg!

Siep Blei-Kasper A long time ago

Wat een kan een mens wat mee maken , weer mooi om te lezen !

hannie de joode A long time ago

Zoals mijn zussen al constateren beleven jullie zo het nodige. EEt niet teveel ijs bij Ben en Jerry`s.

Hans Schuppert A long time ago

Nou begrijp ik waarom jullie deze reis maken....het hoofddoel komt in zicht: BEN & JERRY'S!!!!

Edwin A long time ago

Alle weer typen komen voorbij. Tsja in herfst kan natuurlijk van alles langs. Is natuurlijk geen reden om geen ijs te gaan eten. Benieuwd naar smaken die jullie gaan proeven. Enjoy
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!