Van Vermont naar New Hampshire

Door J. Stam - 09-10-2014 03:25

De dinsdag begint regenachtig. We treffen de gebruikelijke voorbereidingen voor het vertrek. Nog even lozen en we vertrekken vanuit Stowe naar Waterbury waar de Ben en Jerry 's ijsfabriek ligt. We worden vriendelijk ontvangen en kunnen mee met de eerstvolgende rondleiding. Na een introductiefilm (de fabriek is inmiddels in handen van Unilever) nemen we een kijkje in de fabriek. Geen foto's want de produktie is geheim. We sluiten af met een proefsessie, we krijgen de strawberry met cheescake smaak aangeboden. Buiten kijken we rond op de begraafplaats van ijsjes die het niet gered hebben. Er staat een grafsteen met een mooi gedichtje er bij. Voorbeeld: ijs met perziksmaak. De perziken konden niet snel genoeg aangevoerd en verwerkt worden. Daarna rijden we door naar de staat New Hampshire. We merken dat deze staat veel voor toeristen doet: goede aanwijzingen en parkeerplaatsen. In de staten tot dusver leek het wel: zoek het zelf maar lekker uit.

Als we in Lincoln bij de uitgezochte camping aankomen, valt die ons tegen en we rijden door naar Woodstock (niet de plaats van het bekende festival) waar een goede camping is. We blijven hiet twee nachten. Op woensdag, na een zeer regenachtige nacht, gaan we een paar mooie punten bezoeken: de Flume Gorge een 180 miljoen jaar oude kloof van graniet met een rivier waarlangs een aangelegd houten pad voert. Heel mooi en interessant om te zien. Daarna met een lift naar een berg Cannon Mountain waar je uitzicht hebt tot in Canada. We genieten er erg van. Een bezienswaardigheid is hier ook de "covered bridge" waar er tientallen van zijn. We zoeken er een op bij Woodstock. Woodstock blijkt ook een gezellig plaatsje. We sluiten de dag af met een kampvuur. Morgen gaan we verder reizen en kijken in de White Mountains zo genoemd vanwege het lichtgekleurde graniet. Het was vandaag een heel mooie dag. Het weer heeft zich weer hersteld maar het wordt wel kouder.

Het valt ons op dat veel Amerikanen niet graag veel lopen. Er wordt bij bezienswaardigheden al gauw een shuttle bus ingezet als bezoekers een paar honderd meter moeten overbruggen. Het aantal veel te zware en dikke Amerikanen is groot. Ze zijn allemaal wel vriendelijk en hulpvaardig. De vaderlandsliefde is groot als je die afmeet aan het grote aantal vlaggen dat huizen, tuinen en gebouwen versiert.

Reacties

Mart 09-10-2014 11:26 {{button-27005}}

Fijn dat jullie zo genieten!
groetjes,
Mart.

Anne-Marie 10-10-2014 09:26 {{button-27013}}

Het ijs van B&J smaakt nu wel minder goed na het lezen van jullie bericht. Wat een verspilling van fruit, jammer. Ze zijn er tenminste wel eerlijk over :-)
Veel plezier en reis voorzichtig!
Liefs uit Arnhem van de Baxjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan