Plantation, T-storms and music!

Door Jan en Kitty - A long time ago

16 September
Vandaag gaan we naar The Homaus Hous (http://www.houmashouse.com), een Plantage een uurtje rijden vanaf New Orleans naar het westen, met een shuttlebusje via de Interstate 10. De weg loopt door een moerasachtig gebied, de weg ligt grotendeels op betonnen palen. Ten noorden van de weg ligt het gigantische meer Lake Pontchartrain. De plantage, aan een bocht in de Missippi, was in de eerste helft van de 19e eeuw de grootste suikerrietplantage van de wereld! De ier Burnside was destijds eigenaar en heeft tijdens de Civil War zo'n 750 slaven een stuk land gegeven en oa hiermee voorkomen dat de strijdende partijen zijn plantage bezetten.
De plantage bestaat nu vooral nog uit een mooi landhuis, enorme eiken - de oudste is 500 jaar oud - en mooie aangelegde tuinen. De rondleiding door het landhuis wordt verzorgd door Sandy, een vrouw gekleed in een hoepelrok uit de 19e eeuw, die in een mooi Louisiaans accent de historie van de plantage en de inrichting van het landhuis vertelt, vanuit het perpectief van een vrouw uit die tijd.
Het is echt bloedheet en vochtig en zo nu en dan vallen er wat druppels uit de lucht. Na de rondleiding in het landhuis drinken we wat en lopen we nog even door de tuinen en naar de rivier voordat de Shuttlebus ons weer komt halen. Terug naar New Orleans breekt er een gigantisch onweer (Thunderstorm) los en ook in de stad is het niet droog gebleven. We blijven nog even in het hotel en vertrekken dan naar de Frenchmen Street net ten oosten van het French Quarter, na een tip van de hotelreceptie. In The Spotted Cat Music Club speelt een leuk bandje, The Little Big Horns. Vervolgens eten we in The Praline Connection. Het ziet er niet echt denderend uit, maar het eten is prima. Vervolgens lopen we door een leuk straatje met diverse galleries terug naar het hotel.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!