New York: 1e volle dag

Door Jan en Kitty - A long time ago

25 September
De dag begint met regen......dus besluiten we om naar het MoMa (museum of modern art) te gaan. Eerst halen we onze New York Pass op ( met deze kortingpassen kun je na aanschaf bijna alle attracties mee en in!)
We drinken  wat bij Starbucks en ontmoeten 2 Nederlanders die het bandje Wolf en Moon vormen. Zondagavond treden ze op en we gaan er misschien wel heen.
Op naar het museum, het is heel erg druk dus het duurt even voor we binnen zijn. Maar het is mooi, ook werken van Nederlanders als van Gogh en Mondriaan, maar ook Picasso, Monnet, Warhol, Matisse en vele andere bekende kunstenaars.
In de loop van de middag gaan we een wandeling doen en belanden in de Apple Store, het is beredruk, iedereen wil de Iphone 6 uitproberen. Ik voel me echt een "vrouw van de wereld" met dit ding; hij is echt super en lekker licht en veel goedkoper dan in Nederland... 
Als we weer buiten staan regent het weer en gaan we naar Madame Tussaud, leuk hoor al die bekende mensen en sommigen zijn echt heel goed nagemaakt.
We wandelen weer verder en komen bij het Grand Central Station; een hele mooie bijzondere stationshal waar beneden allerlei eettentjes zijn, we gaan er ook eten.
Na het eten bezoeken we het Empire State Building we krijgen een headset en er wordt van alles vertelt over de bouw, heel bijzonder is dat het in 11 maanden gebouwd is. Met een snelle lift gaan we 86 verdiepingen omhoog en genieten van New York by night, het is een prachtig gezicht om zo hoog over de stad te kijken.
Met de metro gaan we weer naar huis en drinken nog een borrel.
Morgen weer een nieuwe  (zonnige dag)

Reacties

Theo A long time ago

Hoi, ik dacht dat jullie gestopt waren met bloggen want de laatste Tioga mail was van vorige week zaterdag. Mijn reactie hierop is ook niet geplaatst. Ik hoop dat andere de mails wel krijgen.
De Amateur night in the Apollo klinkt heel goed. Jan famous in the most famous theatre in the world!
Het lijkt of Kitty een IPhone 6 heeft gekocht, of begrijp ik dit verkeerd? Nog veel plezier in de Big Apple.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!