De helikoptervlucht en de rode zandbak die Monument Valley heet.

Door Klaas & Sander Snijder - 09-10-2014 23:19

Vervolg Dinsdag 7 oktober.

Schitterende vergezichten in de heli.

Even weer een update. De helikoptervlucht was echt geweldig! We hadden een uitgebreide tour geboekt wat betekende dat we 40-50 minuten de lucht in gingen. We mochten instappen in een luxere heli dan gepland (een gratis upgrade!) hierdoor had iedereen een perfect uitzicht tijdens de vlucht! De piloot leidde ons langs alle prachtige stukken van de Grand Canyon. Onderweg hadden we een koptelefoon op met een Nederlandse uitleg over de Grand Canyon. 

De vlucht was echt een geweldige ervaring om nooit vergeten (dit was voor ons allebei ook de eerste keer in een heli). Nadat we geland waren nog even een foto van ons met de heli. Het was ondertussen half 5 in de middag.

Het volgende plan was om de sunset te bekijk in de Grand Canyon (rond de klok van 6). Dus weer in de camper richting de GC om een mooi uitzichtpunt op te zoeken. We kregen beide ondertussen al aardig trek... Natuurlijk.... We hadden de keuken mee! Zo stonden we 5 minuten later te koken met uitzicht op de Grand Canyon. Een bordje spaghetti en een glaasje Cola met uitzicht op deze grote diepte.. Wat wil je nog meer?

De zon begon te zakken en de rode bloed begon te ontstaan, snel een paar foto's van dit verschijnsel om vervolgens terug te gaan naar de camping (Mather Campground).

Nog even een rondje woordspel spelen (tijdens het spel zakten de oogleden alweer aardig snel dicht). Half 10 bedtijd (veel impressies en reizen maken je best moe). 

Woensdag De Rode Zandbak van Utah!

Woensdag  zijn we op weg gegaan naar Monument Valley. Onderweg  zijn we nog gestopt bij een paar mooie plaatsen met mooi uitzicht op de big Grand Canyon. Maar dan verandert de natuur enorm.  In de Grand Canyon kijk je in de diepte en in Utah rijd je als het ware op de bodem en kijk je naar de bergen. We hadden een mooie plek op de camping incl. WiFi (dat is toch wel handig). Gelijk een tour geboekt door Monument Valley. Samen met een aantal andere mensen van de camping achter in de Jeep en dan allemaal de 'Rode Zandbak' in . Mooie rode bergen die midden in het landschap staan. Hierin zie je allerlei vormen, zoals een olifant en de draak. Onvoorstelbaar hoe dit is ontstaan duizenden jaren terug. 

Hoe verder we het park inreden hoe meer Rock en Roll ,zoals onze Indiaanse driver dat noemde. Het wegdek werd nl niet beter.... Veel mooie foto's kunnen maken. Achter in het park stonden de indianenhutjes (hokans). Het zijn iglo's op een speciale manier gemaakt van balken. Dan wordt het dak waterdicht gemaakt van leem. De doorsnee is ca 5 meter. De deur is altijd aan de oostkant. We hebben uitleg gekregen waar de mannen en vrouwen sliepen. In het midden stond de pan waar iedereen met de handen uit zit te eten. De indianen doen alles met de klok mee, daarom is ook alles rond. 

Bij terugkomst om half acht op de camping onder de douche om het rode zand te verwijderen. Dan nog even lekker kokkerellen en op tijd naar bed, want morgen vertrekken we op tijd naar Page. We hebben het voordeel dat de klok dan weer een uur terug gaat ivm het tijdsverschil in Utah.

Tot morgen! Groet vanuit Monument Valley! 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan