Page heeft een mooi natuurverschijnsel

Door Klaas & Sander Snijder - 10-10-2014 06:46

Donderdag 9 oktober

Page heeft een mooi natuurverschijnsel.

We zijn om 7.15 uur plaatselijke tijd vertrokken uit Monument Valley. Het reed voorspoedig dus waren we met een uur tijdsverschil om 9 uur in Page. Eerst naar het bureau van de Canyon tours en toen weer een nieuwe voorraad boodschappen ingeslagen in de supermarkt. Voor het vertrek van de tour kregen we eerst een demonstratie van 3 indianen die verschillende dansen opvoerden. Daarna werden de trucks weer volgeladen om af ter reizen naar de Upper Antelope Canyon. Eerst door een grote zandvlakte crossen met full speed (dus lekker zandhappen)en daarna arriveerden we bij de grotten van deze Canyon. Het is een nauwe doorgang die helemaal is uitgesleten op verschillende plaatsen. Je ziet mooie lichtinvallen als je omhoog kijkt en hele mooie figuren in deze grot. De reisleider (een oudere indiaan )wees de mooiste plaatsen aan om te fotograferen. We waren rond de middag , dus de zon stond recht boven de grot. Dit is echt een mooi natuurverschijnsel en heel bijzonder om te zien. Na 1,5 uur waren we weer bij de parkeerplaats waar onze camper ook stond. Toen het adres gezocht van de camping Waheap Campground (pal aan Lake Powell). Een hele mooie terassencamping.

Onderweg zijn we nog even gestopt bij een enorme stuwdam net buiten Page. Het verval van het stuwmeer is helemaal uit de rotsen gekapt. Een mooi stukje vakwerk van de Amerikanen.

s'Middags lekker rustig aan gedaan ,wel even lekker gezwommen in het zwembad bij de camping (even de conditie op pijl houden!) De route van de komende dagen doorgenomen en dan zie je dat de dag al weer om is. We kunnen helaas geen foto's erbij plakken vanwege technische problemen. Sander plaatst foto's op fb als dat mogelijk is.

Morgen vervolgen we onze trip naar Bryce Canyon! Een nieuw avontuur! Wordt vervolgd......

Good Night!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan