Een dag in Zion

Door Klaas & Sander Snijder - A long time ago

Zaterdag 11 oktober

Een dag In Zion

Vandaag zijn we op tijd vertrokken richting Zion. Hoe dichter we bij Zion kwamen hoe mooier het weer werd. Onderweg even een bakkie koffie drinken bij een 'Deutsche Bäckerei met daarbij een lekker koek. Ze hadden hier WiFi , dus nog  even snel skypen met het thuisfront. 

Toen we het park inreden hadden we het idee dat we in de Ardesch in Frankrijk aankwamen. We werden zoals altijd vriendelijk ontvangen bij de ingang van het park. We moesten wel 15 dollar betalen, omdat we door een tunnel moesten . Daar werd het verkeer aan de andere kant stopgezet, want je moet met de camper precies door het midden van de tunnel rijden anders raak je de bovenkant ....We kwamen op het parkeerterrein van het bezoekerscentrum aan waar het erg druk was. 

Het is zaterdag dus de Amerikanen trekken erop uit. We zijn met de shuttle bus het park door geweest en op een viertal plaatsen uitgestapt. Onderweg zagen we nog een aantal bergbeklimmer die tegen de ca. 600 meter hoge berg aan het klimmen waren. Bij een van de stops zijn we naar de Weeping Rock gelopen bijgenaamd de 'huilende berg'. Het is net een douche die spontaan uit de berg komt. Mooi om te zien. 

De river walk trail leidde ons langs de rivier en zorgde voor mooie vergezichten in de bergen ( helaas niet door de rivier gewaad Berend ;), volgende keer beter) Na 4 uur in Zion geweest te zijn, zijn we weer met de camper vertrokken richting Valley Fire State (50 mile voor Las Vegas).  We kwamen er onderweg achter dat we nog even boodschappen moesten doen, want morgen is het zondag. Stel je voor dat de winkels dicht zijn. Vanaf de highway 15 een afslag genomen naar de stad Mesquite. 

Komen we daar in een grote Wallmart blijkt deze 24 uur per dag,7 dagen in de week,365 dagen per jaar open te zijn ! Ja zo gaat dat in Amerika. Nadat de koelkast weer was gevuld zijn we doorgereden naar een camping in Overton. Een stadscamping waar we zelf een plek kunnen uitkiezen en waar je het kampeergeld weer in een envelop in de brievenbus kan stoppen. 

We zitten lekker in de korte broek buiten. Een groot contrast t.o.v. gisteravond toen het vroor. Morgen wordt  een dag met veel Miles (taaie km's). We gaan dan op weg naar Mono Lake.

ps ps bedankt voor de leuke reacties, foto's staan op fb.

Wordt vervolgd!

Reacties

Marthijs A long time ago

He Sander, super leuk yoh!! Ik nu op Brisbane , ik had natuurlijk weer eens een keer wat. Buikpijn in het vliegtuig. Gingen ze mij helemaal onderzoeken en bij aankomst stond een hele medischestaf klaar en moest iedereen wachten tot Marthijs was onderzocht. Had ik weer... Veel plezier verder he! Groetjes vanuit Australië

Klaas & Sander Snijder A long time ago

Hee Marthijs, normaal overkomt mij dat soort dingen altijd ;) zag op fb dat je alweer op de fiets zat, alles weer in orde?

Succes de komende 10 dagen! Geniet ervan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!