Zout en zand op zondag

Door Klaas & Sander Snijder - 15-10-2014 17:42

Zondag 12 oktober

Zand en zout op zondag

Vanmorgen toen we het zonnescherm van de camper openden begroette ons een bult zonnestralen, heerlijk! Het belooft weer een mooie dag te worden. Na een lekker ontbijt met zelfgemaakte toast (broodrooster heeft geen timer, gelukkig hebben we een rookmelder aan boord, de stelregel van Sander: als de rookmelder gaat is het brood in het rooster klaar, dit komt perfect uit, lichtbruine toast! Om half 8 s'morgens een sirene is alleen niet altijd even praktisch...

We hebben gisteravond besloten dat we in één dag doorrijden naar Mono Lake (Lee Vining). Op deze manier hoeven we maandag maar twee uurtjes te rijden naar de camping in Yosemite National Park.

Zo gezegd zo gedaan, om stip 8 uur reden we de camping af richting Las Vegas om vanaf daar door te rijden naar Mercury, Beatty en dan door naar Mono Lake. 

De TomTom gaf ons vandaag 389 Miles en 9:45 uur reistijd cadeau, we slingerden onze woonmobiel weer aan en daar gingen we. 

Vandaag hebben we allerlei soorten wegen gehad: Interstates (grote lange 4 baans snelwegen 100 mile rechtdoor is geen uitzondering hier mag je 75 mph), Highway's (2 baanswegen over het algemeen 65mph)  en normale autowegen. 

We rijden meestal +- 60 mph met de camper (+-100 km/h) je moet er niet raar van staan te kijken als er dan ineens zo'n asfalt rocker voorbij stuift met z'n truck met 75 mph... (+-130 kmh) het is hier USA!

Onderweg reden we langs Death Valley, het waaide hier behoorlijk en het was net of we met de camper een zandstorm inreden. Je kon het vergelijken met dichte mist. Net voordat we de weg 168 opdraaien parkeren we de camper om even wat te eten.  Even een blikje tomatensoep en wat broodjes en we gaan door. 

De 168 is echt een fantastische weg. We bereiken hoogtes van 7000 ft en hoger. Deze weg brengt je naar het Inyo National Forest waar je middels fantastische kronkelwegen door de rotspartijen rijdt. 

Aan het eind van de middag komen we aan bij Mono Lake. Dit is een zout meer met daarin rotsjes van kalk(tufa's). Mooi om een paar mooie foto's te nemen. 
Daarna door naar de camping: Mono Vista We krijgen hier een mooi plaatsje en komen direct in gesprek met mensen uit Alberta en Schotland. s 'Avonds hebben we Amerikaans gegeten in het dorp(steak, gepofte aardappel en een maiskolfje). Was heerlijk! Nog wat voorbereidingen treffen voor morgen in Yosemite en dan onder de wol. Het koelt hier ook weer af tot het vriespunt.....

Tot de volgende blog (beperkt WiFi  tm woensdag).

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan