The cows and the coast of San Fransisco

Door Klaas & Sander Snijder - 17-10-2014 17:12

Woensdag 15 oktober

The cows and the coast of San Francisco!

Vanmorgen om 6:30 uur ging de wekker in Yosemite, een lange maar mooie dag voor de boeg. Een oude klasgenoot van Sander zijn studie in Zwolle werkt voor 9 maanden in Merced bij zijn oom op een grote farm. Laten wij nou net toevallig langs Merced rijden! 

Zogezegd zo gedaan, Sander heeft met Coen een afspraak gemaakt dat we een rondleiding kregen op de farm. Om 10 uur reden we het terrein op met een verse dutch apple pie. Effe een bakkie koffie en toen naar de boerderij. Hier werden we rondgeleid door Coen, met de pick-up truck over het bedrijf en over de overgangen heen tussen de koeien door. Op deze locatie werden 2500 koeien gemolken. De eigenaar had nog een bedrijf met 1400 koeien,twee uur zuidelijker en een boomgaard met pistache en amandelbomen. De Mexicanen molken gedurende 22 uur per dag de koeien. Het probleem is hier dat het hier bijna niet regent . Een maand terug en 1,5 jaar jaar geleden had het goed geregend. Dus alle akkers worden bevloeit middels pompen die het water tussen de 30 en 100 meter oppompen.

Na de excursie op doorreis naar San Francisco. We hebben nog niet zoveel verkeer gezien. Soms rijd je door een vlakte door en kijk je kilometers vooruit zie je geen auto en in de achteruit kijk spiegel ook niets.... Nou dat is in SF wel anders. We kwamen om ongeveer 16:00 uur in SF aan. Het was net Parijs, soms 4 banen boven elkaar.  Driver Sander had hier geen problemen mee en loodste ons feilloos naar de camping aan de rand van SF.  Een asfaltplaat met witte strepen erop waar je de camper neer kan zetten. Wel alle voorzieningen aanwezig incl. WiFi. Dat is toch wel handig. 

Even opfrissen en de bus pakken richting de pier van SF. We blijven hier drie nachten dus maar een kaart gekocht voor al het openbaar vervoer zodat we overal onbeperkt terecht kunnen. Lekker een pizza gegeten op de pier met een mooi uitzicht op de verlichte Bay Bridge die de twee gedeeltes van SF met elkaar verbind, want het linker gedeelte van SF ligt op een schiereiland. s'Avonds nog door Chinatown gelopen in de binnenstad. Een complete Chinese nederzetting binnen in SF . Waar je ook kijkt allemaal Chinese winkels, restaurants, banken, enz .enz. En natuurlijk allemaal Chinezen.... Weer terug naar de tram en dan naar de camping. Het was 22.45 uur . Het thuisfront was net wakker , dus konden we nog even skypen (wat is WiFi toch handig).

T'rusten! Be continued.....

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan