Dag 5: Sequoia

Door Joo Sung Muller - 30-09-2014 18:06

Van Visalia naar de ingang van het park is zo'n 3 kwartier rijden. Bij de ingang van het park betaald u 20 dollar en vindt u een informatie centrum. In het park is weinig eten te koop. U doet er goed aan lunch mee te nemen vanaf uw vertrekpunt.

Vanaf het informatiecentrum is het nog zo'n 3 kwartier berg op naar de Sherman tree. Dit is een werkelijk schitterende weg met veel bijzondere stoppunten. Neem hiervoor uw tijd! Bovenaan, bij de Sherman tree zijn (schone) toiletten. U wandelt over een verhard pad richting de boom. Dit is bergafwaarts. Onderweg komt u veel eekhoorns tegen, en wij zelfs en bruine beer. Terug kunt u tot 1 sepember met een shuttle bus, of wandelend. Berg op viel tegen, o.a. door de hoogte, maar er is onderweg genoeg te zien om even uit te hijgen.

Moro Rock is ook een echte aanrader. Het zijn 350 treden omhoog, maar dat viel reuze mee. Het uitzicht bovenop is adembenemend. Alleen met jonge kinderen zou ik de klim niet doen, omdat de afzetting langs de trap niet altijd voldoende is in mijn ogen. Op weg naar de Moro Rock ligt ook de boom waar u doorheen kunt rijden. Dit is leuk om te doen, maar de weg ernaartoe is ook werkelijk schitterend.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan