dag 2 new york

Door Henk-Jan Pennings - A long time ago

Dag 2: New York

Na onze eerste overnachting in New York ging de wekker voor dag 2. Vandaag hadden we een Hop-on/off bus geregeld om het zuidergedeelte van Manhattan te verkennen waar onder andere het 9/11 monument, wall street en het nieuwe World Trade Center zich bevinden.

Tijdens de rit kwamen we door verschillende wijken van New York en onze gids vertelde ons wat er allemaal te zien was, wie waar woonde en wat de functies van de gebouwen waren.

Aangekomen in het zuiden van Manhattan gingen we eerst op zoek naar het 9/11 memorial wat bestaat uit een monument precies gebouwd op en onder de plek waar ooit de Twin towers stonden. In plaats van de twee hogen torens zijn er nu twee fonteinen gebouwd met op de randen alle namen van de slachtoffers van 9/11. In het museum onder de grond ten hoogte van de fundering van het WTC zijn allerlei dingen te bekijken die overgebleven zijn van de twee torens, bijvoorbeeld delen van de constructie die ooit de twee torens overeind hielden, geplette brandweerwagens en persoonlijke bezittingen met allemaal hun eigen verhaal. Het is allemaal erg indrukwekkend om te zien! Naast het 9/11 memorial bevind zich nu het nieuwe One World Trade Center.


Na een kleine wandeling op en rondom Ground Zero zijn we op een boot gestapt om vanaf het water de skyline van New York te bekijken. Ook vaarden we langs het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en onder de Brooklyn Bridge.

Toen we weer aan het vaste land aankwamen was het tijd voor een broodje van de Subway en zijn we vervolgens Central Park ingegaan om even uit te rusten en te chillen. Het meest opvallendste hier was dat er tientallen negers fietsen aanboden om het park rond te fietsen in plaats van ze weg te halen:)

Vervolgens zijn we op de terugweg richting het hotel nog even een kroeg binnen gestapt om even een pilske te pakken( waar ze $8,- per stuk vroegen). Deze kroeg zijn we dus niet blijven hangen voor nog een pilske.. In plaats daarvan zijn we weer richting hotel gegaan om daar vervolgens weer even rust te pakken.

Deze rust hadden onze voeten ook wel nodig! Aangezien we s'avonds nog naar Time square gaan om het nachtleven te zien. Time Square by night is een must see als je in New York bent. Alle straten bomvol met mensen, Overal reclame borden en alles geeft licht of wordt op een andere manier flink Amerikaans gepresenteerd! Hier raak je letterlijk niet uitgekeken!

Reacties

wilma A long time ago

geniet van deze mooie reis

Sonja en goof A long time ago

Wat leuk om zo jullie reis te volgen en van rustig aan doen is geen sprake bij jullie haha. Wij gaan zeker een keer naar New York als ik dat zo zie. Ben benieuwd naar jullie volgende verslag, erg leuk.

wendy A long time ago

Gaat helemaal goed komen daar in Amerika!
Leuk om te kunnen lezen wat jullie daar allemaal beleven.
Have fun!

Esther A long time ago

Superleuk deze blog , in afwachting op de volgende. Xxxx

Arne & Tamara A long time ago

Veel plezier! Klinkt nu al geslaagd!

Johan Sprakel A long time ago

Geniet van dit geweldig mooie land. Ontzettend leuk om jullie zo te kunnen volgen.

Jet Verberne A long time ago

Leuk om te lezen! Veel plezier met z'n allen!
(Niet té veel fastfood hè ;))

Toine & Saskia A long time ago

Leuk dat we jullie een beetje in de gaten kunnen houden. Ik lees dat jullie voldoende vitamines binnen krijgen en goed uitgerust zijn. Veel plezier samen.

piet van uden A long time ago

Nou ik denk zeker dat het indrukwekkend is. Om daar te staan bij het world center waar toen zoveel onschuldige mensen de dood vonden. En dat nachtleven ja ik denk dat daar 24uur per dag altijd druk is. Ik en dien wensen jullie nog eem fijne voortzetting in de V S

John & Marion A long time ago

Gaaf, leuk om zo te volgen

Erna A long time ago

Wauw...
Ziet er nu al mooi uit...veel plezier verder

Jacqueline Vossen A long time ago

Gaaf zeg dat ik jullie illegaal kan volgen
Esther heeft me de link doorgestuurd
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!