dag 5: Washington

Door Henk-Jan Pennings - A long time ago

Dag 5 Washington 

Dag 5 is aangebroken. Op naar Washington! Vanaf de camping zijn we met een bus naar het metro station gegaan, waar we vervolgens de metro naar Washington gepakt hebben.

In Washington is er van alles te zien, het staat vol met prachtige gebouwen en andere bezienswaardigheden zoals: regeringsgebouwen als het Capitol, The White House maar ook "The Washington Monument" en honderden andere monumenten uit de Amerikaanse geschiedenis en van de oorlogen.

Het is een compleet andere stad als New York, New York is veel massaler, grotere gebouwen en wolkenkrabbers. Washington daar en tegen bestaat grotendeels uit monumentale gebouwen waardoor het af en toe lijkt of je door een Griekse of Romeinse stad loopt. Ook een groot verschil is dat in Washington bijna alles gratis te bezoeken is terwijl je in New York al gauw tientallen dollars betaald om iets te kunnen bekijken.Toen we met de metro Washington bereikt hebben zijn we als eerste even in het museum of art gegaan en vervolgens naar het Capitol gelopen. Een schitterend gebouw en immens groot! Helaas stond de koepel boven op het gebouw in de steigers voor renovatie.. Binnen hebben we een rondleiding gehad en uitleg over de geschiedenis van Washington.

Nadat we het Capitol verlaten hebben zijn we op een hop on/off bus gestapt en zijn we door Washington gereden en hebben we alvast een blik kunnen werpen op alles wat er te zien is. We zijn vervolgens uitgestapt bij het Witte huis. Vaders dacht alleen wel dat het witte huis een stuk witter zou zijn..(stond hij bij een verkeerd gebouw te kijken haha)
We moesten namelijk nog een stuk verder lopen voor we daadwerkelijk bij het witte huis waren. Vanaf een hek kun je van een afstand onder beveiliging het huis van Obama zien.

Vervolgens zijn we naar het Washington Monument gelopen, de hoge toren die in het midden van Washington Historical Park staat.

Vanaf hier zijn we met de Bus naar het Lincoln Memorial gegaan. Een grote tempel in de Romeinse stijl gebouwd met een groot standbeeld van Lincoln die over het water heen kijkt. Dit water loopt helemaal door tot het Washington Monument. Zo zie je hier het mooie uitzicht wat je ook in de films ziet.

Ook hebben we nog een aantal oorlogsmonumenten bezocht zoals het Vietnam Monument, Korean Monument en het monument van de 2e Wereld Oorlog.

In Washington is zoveel te zien dat het allemaal niet te bekijken is in 1 dag. Er zijn nog heel veel monumenten en museum waar we helaas niet meer aan toegekomen zijn..

Op de camping aangekomen hebben we nog even gerelaxed in het bubbelbad en een pilske gepakt. In Washington hebben we het de hele dag droog gehouden maar terug op de camping begon het toch goed te regenen.


Na de twee grootste steden New York en Washington gezien te hebben gaan we vanaf morgen een aantal dagen de wilde natuur in om vervolgens erna richting Florida te gaan!

Reacties

Marion van de Wiel A long time ago

Leuk om jullie verslagen te lezen ! Ik geloof goed dat het heel mooi en indrukwekkend is daarginds! En nog héél veel plezier de komende dagen!

Yolanda Barella A long time ago

Hey Familie! Leuk om te lezen dat het allemaal zo goed gaat en interessant is om te zien.
Zo leren wij ook weer wat haha
Rij voorzichtig en geniet van het volgende deel van jullie trip.
xxx

Jacqueline Vossen A long time ago

Geweldig zeg! Willen Roland en ik ook nog een keer Washington! Top hoor, klein beetje afgunstig !

wilma A long time ago

Geweldig zeg en indrukwekkend heel veel plezier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!