Dag 6: Washington --> Shenandoah

Door Henk-Jan Pennings - A long time ago

Dag 6: Washington --> Shenandoah

Nadat we de twee geweldige steden New York en Washington bezocht hebben gaat het nu tijd worden om de hoge gebouwen om te ruilen tegen hoge bomen en bergen.
We gaan de wildernis in!


We verlaten de camping in Washington en gaan nu richting het Shenandoah National Park. Een uitgestrekt Natuurpark van 160km met hoge bergen, bossen, ravijnen en wilde dieren. Vervolgens als er nog tijd genoeg is zullen we doortrekken naar het volgende natuurpark: The Great Smokey Mountains.

Eerst gaan we een stop maken langs een van de vele mega supermarkten in Amerika om inkopen te doen, aangezien er straks in het natuurpark waarschijnlijk niet meer de mogelijkheid voor is. Na flink wat km gereden te hebben bereikten we het Shenandoah National Park.

Hoe verder we het park in gaan hoe hoger we komen. Op een map die we gekregen hebben is te zien vanaf welke plekken je het mooiste uitzicht hebt. In totaal heb je 75 van deze stops. We zijn bij een aantal van deze gestopt om wat foto's te maken, en van het uitzicht te genieten.

Onze camping waar we gaan stoppen ligt in het midden van het park. Het duurde toch wel even voor we deze bereikt hebben aangezien we over bergwegen rijden waar je gemiddeld zo'n 30/50km kan rijden en je in slingerbochten omhoog gaat. Ook komen we regelmatig wild tegen, zoals herten die over de weg lopen en zelfs beren hebben we gezien.


Op de camping aangekomen hebben we eerste werk vuur gemaakt en daar ons eten opgebakken. S'avonds was het tijd voor een nieuw vuur, maar aangezien de rest eigenwijs was, was dit was maar een zielig vuurtje geworden..

Ook op de camping liepen er genoeg dieren rond zoals bijvoorbeeld herten. Maar het meeste wild kwam voornamelijk snachts tevoorschijn. Zoals Wasberen, vleermuizen en als je in de verte scheen met je zaklamp waren er vaak ogen te zien dat je niet kon zien wat voor dier het nu eigenlijk was.

Na een paar potjes kaarten zijn we allemaal vroeg naar bed gegaan omdat we morgen flink wat kilometers gaan rijden.

Reacties

alice A long time ago

Wat gaaf allemaal zeg. Geniet ervan

Jacqueline Vossen A long time ago

Das weer eens wat anders dan de big apple en Washington! Maar niet minder mooi zo te zien!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!