Dag 9: Charleston

Door Henk-Jan Pennings - A long time ago

Dag 9: Charleston

Vandaag zijn we optijds opgestaan aangezien we om 9u bij de camping opgehaald werden om naar Charleston toe te gaan. Wederom weer een totaal ander stadje als we tot nu toe gezien hadden. Vergeleken met New York en Washington was dit maar een klein dorpje, ondanks dat was er in dit stadje genoeg te zien.Vooral de architectuur was hier schitterend om te zien, echte Amerikaanse huisjes uit de 16e en 17e eeuw. Velen van deze huizen beschikte over een flinke veranda, en de duurdere huizen hadden allemaal Romeinse zuilen.

Toen we wat honger begonnen te krijgen zijn we een restaurant/bar in gestapt, waar ze ook hun eigen bier brouwde. De installatie van de bierbrouwerij stond ook midden in het pand.Ook zijn we een kijkje wezen nemen bij de kerk waar een  aantal geleden een flinke schietpartij geweest is, hier waren 7 doden gevallen en zeker 30 gewonden. Hier was een man een kerk binnen gelopen met een automatisch geweer en die begon om zich heen te schieten. De voorkant van de kerk was afgezet met dranghekken en lag bezaaid met bloemen.

 Na even gerelaxt te hebben in het park, werden we weer opgehaald en naar de camping gebracht.

Na op ons gemak een biertje gedronken te hebben zijn we de camping eens goed rondgelopen, aangezien er genoeg te zien was op de camping en we daar nog niet eerst aan toe gekomen waren. Naast het waterpark, was er ook een heel survivalpark en klimbaan op het terrein aanwezig.

Na een grote wandeling over de camping en het meer zijn we weer richting camper gegaan. Onderweg hebben we flink wat hout verzameld en vervolgens een kampvuur gemaakt, en er snacks op gebakken.

Vervolgens hebben we nog een paar potten kaart gelegd en weer ons bed ingedoken om weer fit te zijn voor het programma van morgen!

Morgen worden we namelijk weer met het busje opgehaald om een plantage te bezoeken, na dit bezoek gaan we weer verder doorrijden naar het zuiden. Volgende halte: Savannah!
 

Reacties

Jacqueline Vossen A long time ago

Zag Henk-Jan mogelijkheden voor een praktijd overzee? Of binnenkort toch maar weer lekker naar ons mooi Brabant!

Henk-Jan Pennings A long time ago

Brabant blijft toch het mooiste !!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!