Dag 12: St. Augustin --> Daytona Beach

Door Henk-Jan Pennings - A long time ago


Na het slechte weer van gisteren zag het er vandaag gelukkig al beter uit! Aangezien we gisteren niet van de camping afgegaan zijn, gaan we vandaag St. Augustin in.

St. Augustin is de allereerste stad die in Amerika gesticht is. In heel het stadje zie je de Spaanse invloed van die tijd. Zo staat de stad vol met Spaanse straatnamen als: Valencia street, Malaga street, Sevilla street etc. etc..

Daardoor is de Architectuur in dit stadje wel apart om te zien omdat de bouwstijl zowel deels Amerikaans en deels Spaans is. Een leuk stadje om doorheen te lopen.

 


Ook staan er verschillende overblijfselen van kastelen die over de Atlantische oceaan uitkijken. Ook hebben we een kerk bezocht waar goed te zien is hoe de westerse bevolking de inheemse bevolking van het christendom probeerde te overtuigen.

Na een aantal uur door deze stad rond te hebben gelopen zijn we weer de camper in gestapt om naar Daytona Beach te rijden. Dit was een schitterende weg om te rijden want we reden langs de oceaan. Ook stonden hier mooie villa's en strandhuizen. Na een ruim uur rijden hebben we de camper aan het strand geparkeerd om een duik te nemen in de zee!

Na twee uur op het strand doorgebracht te hebben zijn we weer verder gereden naar Daytona Beach, dit is echt al een meer toeristische stad zoals je aan de Costa brava gewend bent, met een lange boulevard met daaraan hotels en strandhuizen.

Eenmaal in Daytona aangekomen was het weer wel weer omgeslagen, het heeft vervolgens heel de avond geregend. Dit zorgde ervoor dat we s'avonds niet meer Daytona Beach in geweest zijn. Dus de koelkast open en tijd voor bier!

De bestemming voor morgen: Orlando

Reacties

Jacqueline Vossen A long time ago

Jammer vh weer maar wel weer mooie dingen gezien getuige de foto's
En die pilsjes doen 't ook goed😜

Jacqueline Vossen A long time ago

Was nog even vergeten te vermelden dat die baywatch daar er wel heel aantrekkelijk uitziet😍😜
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!