Dag 14: Orlando Universal

Door Henk-Jan Pennings - A long time ago

Dag 14: Orlando

Orlando bestaat voor een groot gedeelte uit thema en pretparken zoals onder andere de parken van Walt Disney, Sea World, Universal Studios en nog veel meer..
Een van deze pretparken gaan we vandaag bezoeken namelijk: Universal Studios.


Nadat we onze camping verlaten hadden moesten we ongeveer een half uur rijden naar het pretpark. We kregen een speciale parkeerplaats aangezien het anders onmogelijk was om de camper te parkeren.

Het pretpark zelf is haast gewoon een eigen stad te noemen. Overal waar je loopt staan er tussen de attracties nagemaakte gebouwen in de oude Amerikaanse stijl. Het park zit vol met attracties die gebaseerd zijn op films, de populairste attractie was de pas geopende Harry Potter achtbaan. Dit was niet alleen een achtbaan maar de complete straat: "dewegisweg" van Harry Potter hebben ze nagebouwd.

Ook in de wachtrij hoefde je je niet te vervelen want de wachtrijen in het park zijn al attracties op zich. Als je in de wachtrij staat loop je als het ware door scenes van de desbetreffende film.

Vooral de Harry Potter en Terminator achtbanen waren attracties van de bovenste plank. Bij deze achtbanen heb je een 3D bril op waardoor de baan die je volgt ook helemaal in 3D te bewonderen is. Zo vlieg je met de achtbaan door gebouwen en steden etc heen, en komen er van allerlei dingen op je afgevlogen.

Ook bij de Simpson attractie heb je een 3D bril op. Je bevind je dan in een simulatie maar het lijkt of je in een karretje bevind op een achtbaan die vervolgens helemaal van de baan afgaat en je de ene naar de andere kant op gegooid wordt.

Verder heb je nog twee grote achtbanen:
Een die zich buiten bevind en stijl omhoog gaat en vervolgens naar beneden duikt en een looping heeft waar tijdens de looping ook nog een kurkentrekker zit.

En nog een achtbaan die gemaakt is in de stijl van The Mummie, deze achtbaan gaat door een oude Egyptische tempel waar je vuur en water effecten tijdens de rit hebt.

Er zijn nog talloze attracties meer maar dan ben ik nog wel even aan het typen haha.

Na een dag pretpark zijn we vervolgens het zwembad ingedoken en erna lekker bij kunnen komen in de jacuzzi. Na nog een paar biertjes gedronken te hebben zijn we gaan slapen want morgen gaan we weer een rit van 4uur rijden om vervolgens onze volgende stad te gaan bezoeken: Napels

Reacties

Jacqueline Vossen A long time ago

Wooh gaaf hoor!!!!! Universal studio's!!!! Top😍
Maar euh....Napels, das voor mij n brug te ver
Ga morgen lezen wtf Napels in de VSA ligt

Carine Hanegraaf A long time ago

Zo wat jullie allemaal al gedaan en gezien hebben de afgelopen 14 dagen!! Topvakantie!

Johan Sprakel A long time ago

Ik heb het vermoeden dat dit de vakantie van jullie leven gaat worden. Nog heel veel plezier in Uncle Sam
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!