dinsdag 23 december

Door Hans en Anneke - A long time ago

Zo, we zijn in Blind Bay.......we zijn vanmorgen na het ontbijt uit Banff vertrokken....na weer een heerlijk ontbijt...warme muffinfs en wafels.....als we ooit naar Banff terug gaan, nemen we zeer zeker dit adresje weer, het was er erg genoeglijk.

We hebben een vreemde mooie reis gehad.....we begonnen met weinig sneeuw en -2 graden, het werd steeds kouder en de temperatuur ging zakken na -13 en ging het flink sneeuwen, gelukkig vindt Hans het niet vervelen om met gladheid te rijden, maar ik vond t af en toe toch wel eng...het werd steeds glibberiger en witter....en het sneeuwen ging over in licht ijzelen.

Prachtige besneeuwde sparrebomen,,,een laag sneeuw...dat geeft toch een echt winter gevoel.

Zo'n honderd kilometer voor Blind Bay ging de temperatuur weer omhoog naar 0 gr en verdween de sneeuw...heel typisch, dat je van de kou en sneeuw en ijzel in een keer weer schone wegen hebt.

Wij hoorden hier dat we geluk gehad hebben, want de weg die wij gereden hebben is ong een uur nadat wij hem gereden hebben afgesloten geweest door extreem nood/winterweer dat dan in keer op komt zetten dus we zijn dat net voor geweest.

Reuze gezellig om weer hier zijn, "ons appartement/verdieping was al helemaal in kerstsfeer.....2 kerstbomen...overal kerstkleedjes..en kerstatributen en veel lichtfiguren voor de ramen......kerstmuziek.....in Nederland is het meestal erg rustig qua verlichting....hier pakt men erg uit, vooral qua kleur.....

In deze straat waaronder ook dit huis zijn erg kleurijk en met veel lampjes versierd...heb er wat foto's van gemaakt ( hoop, dar ze een beetje gelukt zijn..) je moet even wennen aan alle kleuren en het staat super gezellig....grote een lichtmassa buiten....

Erg leuk dat de gehele buurt mee doet, ik ga er eens over nadenken....of wij in onze straat ook niet zo iets kunnen regelen....ik kan het al helemaal voor mij zien, al die kleuren en geknipper...en ik denk dat al onze buren het ook helemaal toppie vinden en mee willen doen.... ja toch?

Op eerste kerstdag komen de overburen van Netty en Hans hier ook eten....dus ik kan mijn engels weer een beetje ophalen. ....wat we precies gaan eten is nog niet helmaal duidelijk, maar hier in het huis hier ruikt al heerlijk......

Het is 02.15 en ik zit hier klaar wakker dit verslag te maken...Hans ligt ook al een tijd wakker zei hij net.....ik wist niet dat je ook kan snurken als je wakker ligt......maar mijn Hans is bijzonder natuurlijk, die kan dat wel.

Zo, ik duik mijn bed nog even in met een boek...

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!