zaterdag 3 januari

Door Hans en Anneke - A long time ago

Tjonge, jonge wat een dag.

Vanmorgen na het ontbijt richting neef van Hans....de maartensdijkers die meelezen zullen hem wel kennen...Johan van den Brink...zoon van ( ome ) Woud van den Brink.

Het had vannacht flink gesneeuwd, dus er lag vanmorgen een heel pak sneeuw, we zitten ( bleek nu..) in een dorp dat geen sneeuw ruimt.....dus het was heel veel geglibber om hier weg te komen daarna..... route 22 .....daar houden ze ook niet van sneeuw ruimen......dus nog 20 kilometer glibberen naar de highway 1...en glibberen is echt glibberen, dat is plat gereden sneeuw dat spiegelt in je koplampen......de highway 1 was redelijk te doen.....en toen moesten we door Galgary om bij Johan te komen....zo'n 20 kilometer...en galgary strooit en schuift ook niet...ongelooflijk zo glad en dan rij je op een 3 baans weg...iedereen glibbert en glijdt en slipt bij de stoplichten........mijn hart zat regelmatig in mijn keel.

Het was super gezellig bij johan...leuk om weer bij te praten..( en Netty, we hebben foto's gemaakt, ik zal als wifi hier sterk genoeg is een foto van Johan door sturen....hij lijkt nu sprekend op Ome woud en zijn broer Woud )

Foto's gekeken...en vanavond vroeg uit eten geweest met ze, wanr we wilden weer op tijd terug hierheen, want het heeft de hele dag gesneeuwd in Galgary, dus ik voorzag alweer hartkloppingen op de terugweg....en dat was ook zo...nog erger dan de heen weg....( ik heb regelmatig aan je gedacht Jeanine..)

Maar het was super leuk om elkaar weer te zien na 31 jaar, vooral voor Hans en Johan.....de verhalen van vroegen vlogen over de tafel.

Ze waren een beetje verontwaardigd, dat we hier al twee keer geweest zijn zonder langs te komen...maar ja toen zaten we aan de andere kant van Canada hè.

Het was vandaag -22 gr....we zagen net op de weersverwachting op televisie..dat het vannacht -28 wordt.

Johan wil ons een keer meenemen naar Amerika en ons daar de Yellostone Park en omgeving laten zien...en ?...dat heb ik allemaal niet onthouden maar volgens de film en foto's van dat gebied is het erg mooi daar.

Lijkt ons erg leuk, maar dat wordt dan in 2019 of zo, want we zijn in juni en sept en de kerst bij Netty en Hans geweest en we hebben beloofd dat we de volgende keer met pasen komen ....dus johan moet nog even wachten.

Zo dan zit het er nu echt bijna op......het was weer leuk om te doen ook omdat het de kerst periode is, maar ik vind het zonder sneeuw toch fijner, allereerst omdat de wegen dan schoon zijn dat is beter voor mijn hart.....en omdat je meer van de natuur ziet....alles ziet er geweldig uit met een laag sneeuw, de bomen en de bergen onderweg..echt een kerstsfeertje....maar zonder sneeuw zie je toch meer verschillen in de natuur en bergen.....en dan kun je lekker op een bankje zitten genieten...nu wisten we vaak niet hoe snel we weer in de auto moesten komen om weer warm te worden, want buiten lopen in -17 met een wind is erg koud en hou je niet lang vol, plus je zoiet weinig, want je muts zitten over je oren en je das helemaal over je gezicht...

Hans baalt, want vanmorgen schoot het in zijn rug, dus hij zit en loopt niet lekker......tja 62 hè...dan komen de ongemakjes.

Morgen moeten we om half 1 op het vliegveld zijn, want we vliegen om half 4...eerst nog even auto terug brengen....dus we gaan om ong half 11 hier weg (......glibberend waarschijnlijk, want het sneeuwt nog steeds, we gingen voor de sneeuw en ....dat hebben we gekregen!)

 

 

 

Reacties

Jeanine A long time ago

Nou, ik denk ook aan jullie, hoor! Hoop dat jullie veilig en wel thuis komen...al dat geglibber, is niets. Maar zo te lezen was het t meer dan waard! Leuk om het allemaal vanuit Nederland een beetje te hebben kunnen meebeleven!!! Tot snel ziens!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!