Grand Canyon 30 en 31 juli

Door Miriam - 09-09-2018 16:05

Brr,  het is fris vanmorgen en in onze lange broek rijden we richting de Grand Canyon. 

Al rijdend door Kaibab nationaal forest komen we een kudde elanden tegen naast de weg. Vooral vrouwtjes, e nr onder de indruk van onze camper zijn ze niet, ze blijven gewoon staan en grazen. Zo rond 3 uur rijden we onze camping voor de komende 2 nachten op, Mathers Campgrpund. 

Vanuit het visitors centrum starten we met wandelen over de Rij trail langs Mothers Point en door naar Yavapai Point. Via de trail of Time lopen we steeds meer terug in de tijd. Bij 100 miljoen jaar geleden slaan we af richting de camping. Genoeg gewandeld voor nu. Tijd om de 1500 foto's te updaten.

De volgende dag is het bewolkt met af en toe wat druppels. We starten de wandeling vandaag vanaf de Hermit road naar Maricopa Point waar we een mooi uitzicht hebben over de Canyon. Het begint wat te rommelen in de verte en we lopen stevig door. Na 5 km wandelen nemen we de bus naar het eindpunt van de route Hermits rest.Eenmaal op de ca,ping tijd voor een dutje. Vanavond willen we de zonsondergang zien bij Desert View Point en the Watchtower. Als we van de camping wegrijden staat er een kudde elanden op de weg, ook een paar mannetjes met grote geweien. Ze staren je aan en grazen gewoon verder. De zon gaat al om 19.36 uur onder. Het is jammer dat de lucht bewolkt is en er onweer in de lucht hangt. De zonsondergang blijft echter geweldig om te zien boven de Grand Canyon. In het stikke donker rijden  we de 25 mile weer terug naar onze camping.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan