Salt Lake City - Idaho Falls

Door J. Ottens - 21-07-2015 16:25

USA Maandag 20 juli 2015, Salt Lake City - Idaho Falls

Vanmorgen vertrokken we in de gehuurde Dodge Journey uit Salt Lake City. Een afstandje van iets meer dan 400 mijl (ongeveer 650 km) omdat we omreden naar het nationaal park Craters of the Moon in Idaho. Ons navigatieapparaat Maggie wist aanvankelijk van niks, naar bleek omdat we de s van Craters vergaten in te tikken. Aan de hand van de landkaart gaven we een paar tussenstations in (achtereenvolgens Rupert, Twin Falls en Arco) en zo zijn we gekomen waar we wilden zijn.

Idaho is een uitgedroogde woestijnstaat waar alleen met behulp van beregeningsinstallaties landbouwgewassen kunnen worden verbouwd. Wie daar niet in kan of wil investeren, is tot een kommervol bestaan veroordeeld.  Dat zagen we het duidelijkst in het plaatsje Richfield, dat in weerwil van zijn naam (Rijk veld) bestaat uit een verzameling krotten waarin volgens het plaatsnaambordje 432 inwoners proberen te overleven. Alleen de kerk is een groot, schitterend gebouw en de begraafplaats wordt uitstekend onderhouden en met sproeiers beregend.

Craters of the Moon is 'een oceaan van gestold lava van 1600 vierkante kilometer' zoals de website meldt (http://www.nps.gov/crmo/learn/nature/geologicactivity.htm). In een klein stukje daarvan hebben wij rondgereden en gewandeld. Er zijn een paar korte wandelroutes, zoals North Crater Flow en Devils Orchard. Bij Inferno Cone kan de zwarte heuvel beklommen worden, maar die was ons te hoog. Met onze beperkingen konden we de wandelroutes wel aan. Het rook er naar asfalt, waarschijnlijk omdat de paden daarmee waren verhard. We hebben twee uur ontspannen gelopen en gereden in dit schitterende park, mogelijk mede doordat er erg weinig bezoekers waren. De foto's zeggen genoeg, denken we.

Naar Idaho Falls was het nog anderhalf uur en tegen het eind begonnen we 'm te knijpen, omdat het reservelampje van de benzinetank was gaan branden. Maar we kunnen jullie zeggen: we hebben het gehaald! In de tank bleek 15,4 gallons brandstof te passen, dat is 58 liter. De literprijs is 72 eurocent.

Ons hotel heet On the falls en we kijken vanuit onze kamer uit op de watervallen, die zijn gemaakt door een lange muur in de rivier te bouwen. Wat een investering moet dat geweest zijn...

Verder is hier weinig te beleven. Alleen zijn hier hordes Chinezen die ons in de weg lopen.

Morgen gaan we naar Grand Teton.

 

 

Reacties

Annamarie 21-07-2015 19:13 {{button-31827}}

Leuk om te lezen. Al heel wat beleefd. Veel plezier morgen

Janny 22-07-2015 01:41 {{button-31849}}

Dit was nog maar een klein beetje. We hebben al veel meegemaakt inmiddels.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan