Grand Teton

Door J. Ottens - 27-07-2015 05:52

USA Woensdag 22 juli 2015, Jackson Hole

Vandaag was er ruimte genoeg bij het ontbijt. De mennonieten vertrokken en we zagen een van de  jongens inderdaad met een basketbal.

We reden naar Teton Village om met de 'tram' (gondel) naar de top van de berg te gaan. Het was er koud. Er kunnen 60 mensen in zo'n gondel. Op de top hebben we warme wafels gegeten in de berghut. Een ouder echtpaar kwam bij ons aan tafel zitten en dat leidde tot een leuk gesprek. Ze zijn 50 jaar getrouwd en destijds op hun huwelijksreis ook naar Grand Teton en Yellowstone geweest. 

De man tekende de plattegrond van Yellowstone in ons notitieboek en adviseerde ons de weg naar de noordoost-ingang te nemen. Hij prees ons voor ons erbarmelijke Engels en we kregen zijn visitekaartje: als we nog eens in Oregon komen, moeten we beslist langs komen. Leuk!

Late hebben we rondgereden door het park. Van een boottocht over Jenny Lake zagen we af: zeven minuten varen, dan rondkijken, dan weer zeven minuten terug en dat voor 15 dollar per persoon. Daar zagen we de lol niet van in. Wel hebben we genoten van de Grand Tetons (Dikke Titten in het Frans). Het zijn relatief jonge bergen (laten we zeggen 10.000 jaar oud) en ze zijn daarom spitser dan de al aardig afgevlakte Alpen en Pyreneeën.

Na het eten van de opgewarmde pizza's moest Jan zijn pillendoosjes vullen en ontdekte dat hij geen betablockers mee had genomen. Dat wordt morgenochtend op zoek naar een dokter.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan