Jackson Hole - Gardiner (Yellowstone)

Door J. Ottens - A long time ago

USA Donderdag 23 juli 2015, Jackson Hole - Gardiner (Yellowstone)

 

De hele ochtend is heen gegaan met het bezoek aan een ziekenhuis, dat naar een gezondheidscentrum verwees aan de andere kant van de stad, waar een zuster tegen stevige betaling de bloeddruk, het zuurstofgehalte en de temperatuur opnam en de dokter nog eens de longen en het hart beluisterde alvorens een recept te schrijven, op vertoon waarvan de apotheek de gewenste pillen leverde.

Het was bijna twaalf uur toen we vertrokken uit Jackson Hole om naar Gardiner te gaan. Er vielen veel regenbuien vanmiddag. We hebben nog wel droog kunnen picknicken, maar foto's van ons met de Grand Tetons op de achtergrond maakten we in een hoosbui. Een eland die vlak aan de weg lag te herkauwen, hebben we vanwege een hevige regenbui niet gefotografeerd. In Yellowstone hebben we alleen gepauzeerd bij de Lewis Falls, een schitterende waterval. Verderop regende het alleen maar.

Old Faithfull deden we alleen aan voor koffie en toiletbezoek. De geiser stond op het punt uit te barsten en honderden mensen zaten klaar om dat gade te slaan, maar wij sloegen het schouwspel over. Twee jaar geleden hebben we het al gezien.

Alsof al die regen al niet erg genoeg was, bleek het asfalt verwijderd over vele kilometers tussen de kruising met Virginia Cascade en Indian Creek. Er was alleen zand en modder over. Hotsebotsend reden we traag voort en we moesten lang stilstaan om tegenliggers voor te laten. Want er was over een hele lengte maar een baan beschikbaar. Na pakweg een uur konden we weer gewoon doorrijden. Even verderop was een overhangende brug waar Janny foto's van maakte voor we  eroverheen reden. Ze vertrouwde de brug helemaal niet, maar we zijn er heelhuids overheen gekomen.

Toen we om half zeven bij het hotel in Gardiner kwamen, was de auto helemaal bestoft. Het was koud en we hadden onderweg warme kleren aangetrokken. We hebben onze koffers en rugzakken naar de hotelkamer gebracht en zijn gaan eten in de bar, Jan een bizonburger (twee dollar duurder dan rundvlees, smaakte met wat zout wel goed), Janny een salade, op haar verzoek met minder kaas en geen kip, maar wel met erg veel walnoten. De barman moest er wel even op geattendeerd worden dat de fles wijn op de rekening niet terecht was. Anders zou Janny stomdronken zijn geweest. Het scheelde meer dan tien dollar.

 

 

Reacties

Anno A long time ago

Nou dat is genieten daar,als het reis schema maar niet teveel word verstoord.
Ach als je hier naar een ziekenhuis moet ben je ook een halve dag kwijt.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!