Moab - Capitol Reef

Door J. Ottens - 08-08-2015 07:44

Voorlopig nog geen foto's, folks, het is een aanhoudend drama met internet. We zijn nu (7 augustus) in Williams, Arizona en moesten vandaag wegens noodweer uit de Grand Canyon vertrekken. Daarover later meer. Met ons gaat het niettemin uitstekend - Jan & Janny

 

USA Zaterdag 1 augustus 2015 Moab - Capitol Reef

Capitol Reef is een van onze favoriete parken. Voor we het bereikten zagen we twee hutjes. Bij de ene flikkerde een neonbord dat het een café was, de andere zou een Farmers market zijn. We besloten bij geen van beide aan te gaan.

Na de picknick op het terrein aan de Fremont River, die vrij tam was en roestbruin water bevatte, zijn we de Grand Wash helemaal afgereden tot aan de trail. Lichamelijk ongemak en de hitte stonden ons niet toe het wandelpad ook nog af te lopen. Capitol Gorge was afgesloten! Dus die afslag konden we niet nemen.

In ons hotel kort buiten Capitol Reef zitten we weer op de verdieping, met deze keer twee trappen om met de koffers te beklimmen. Het valt niet mee. Wat ook niet meevalt: als je op het toilet zit en je moet schuin achter je reiken om de toiletrol te kunnen pakken.

We hebben de dagschotel gegeten, spaghetti met gehaktballen, in het restaurant in het hotel, waarvoor we per ongeluk een dollar te weinig fooi hebben gegeven. Het hoort 15 procent te zijn en dan afgerond naar boven.

We hebben samen de was gedaan (hard nodig, we hadden een flinke zak vol vuil wasgoed) en haalden ijs voor in de ijsemmer. De ijsmachine stond in het gebouw verderop waar ook de wasserette was, na de tennisbaan, nogal een eind lopen.

Morgen zouden we naar Bryce Canyon gaan. Maar in de folder van Capitol Reef las Jan dat de Waterpocket Fold, in het zuiden van het park, heel mooi moet zijn. We hebben ons programma van de komende dagen opgeschoven tot aan de geplande vrije dag in Page, zodat we nog naar de Fold kunnen.

We hebben negen foto's geupload en dat kostte meer dan twee uur. Het is niet normaal zo traag als internet is. Of de blog van Tioga, dat kan ook. Hoe dan ook, het is tijdrovend en daarom bijzonder ergerlijk. We hadden de tijd ook kunnen benutten om een mooi verslag voor de blog te schrijven. Misschien helpt het als we de foto's in het vervolg weer verkleinen, net als in het begin.

We zijn uitgeput naar bed gegaan.

Reacties

Annamarie 08-08-2015 07:48

Slaap lekker!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan