Bryce Canyon City - Springdale

Door J. Ottens - 11-08-2015 06:28

 

USA Maandag 3 augustus 2015 Bryce City - Springdale, Bryce Canyon

Rond kwart over negen waren we in het park. Het was nog fris, 12 graden Celsius. We zijn helemaal naar het eind gereden en stopten op de terugweg bij alle afslagen en parkeerplaatsen om te kijken. Erg mooi.

De temperatuur liep al snel op. We hadden beiden wel wat last van de hoogte, dat wil zeggen dat we het benauwd hadden en gauw zweetten. Ook waren er weer veel Chinezen of Japanners. Ze kijken niet naar het uitzicht, ze fotograferen zichzelf en hun familie met de canyon als achtergrond, ze letten niet op waar ze lopen of staan en kakelen als een kippenhok.

Halverwege deed het grote fototoestel het niet meer. De batterij was leeg. Dat was erg jammer. Gelukkig hebben we het kleine toestelletje nog, al heeft dat niet dezelfde uitgebreide mogelijkheden.

Op een picknickplaats werden we bekeken door een kudde herten.

Om even over twee verlieten we Bryce Canyon, een beetje weemoedig. Op naar onze volgende bestemming. We moesten door Zion National Park om bij ons hotel in Springdale te komen. Wat schetst onze verbazing? De bumpy road (of vertaald in het Nederlands: wasbordweg) is er nog steeds. Er is weinig aan gedaan. Zion was mooi als altijd, prachtige kleuren.

Bij aankomst in het hotel Majestic View Lodge was het 36 graden. Het was ook al 37 graden geweest. We kregen een kamer op de bovenverdieping die gelijkvloers lag. Het complex ligt tegen een berg aan en de gasten op de benedenverdieping moeten een trap af. We hebben een balkon met uitzicht op de bergen van Zion.

In het hotel hebben we gegeten, lekker en luxe, nadat we een dutje hadden gedaan.

Janny schreef vanavond een schitterend verslag van onze vergeefse zoektocht naar de Waterpocket Fold. Samen hebben we de foto's voor Badlands uitgezocht plus Wounded Knee. Die hebben we nog niet geplaatst op de blog en OneDrive, omdat internet bijzonder traag is waardoor het niet opschiet.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan