Page

Door J. Ottens - 11-08-2015 06:53

 

USA Woensdag 5 augustus 2015 Page

We zijn vroeg opgestaan om de boot te halen voor de rondvaart over Lake Powell. Gisteravond hebben we samen uitgezocht met welke informatie Maggie moest worden gevoerd. En toch leidde ze ons vanmorgen naar een meubelzaak op een industrieterrein, waar geen water te bekennen was. Toen we de boot eindelijk gevonden hadden, was hij net weg. We waren zeer boos en verdrietig.

Treurig gingen we op zoek naar de locatie van onze afspraak van vanmiddag. Maggie had er helemaal geen zin in vandaag en bracht ons naar de Walmart. De Antilope Canyon Tours hebben we ondanks haar tegenwerking toch gevonden.

We gingen terug naar het hotel, waar het uitermate rustig was, Janny zette met de laptop de foto's op de blog en Jan schreef zijn dagboeken van 30 en 31 juli op de hotelcomputer, die ook heel traag was. Aan de laptop ligt het dus niet.

We aten wat en voor half een waren we alweer op weg naar Antilope Canyon Tours. Op het kantoor kregen we een kaartje met een kleur. Die van ons was blauw en aan de hand daarvan werden we in een groepje van 14 personen ingedeeld, die op bankjes op een vrachtwagentje moesten gaan zitten. We reden eerst door Page over een verharde weg. Het waaide behoorlijk. Daarna over een zandweg met veel gehobbel waar de stevig gebouwde chauffeur een eveneens stevig tempo onderhield.

In Antelope Canyon stelde onze gids voor iedereen het fototoestel in en vertelde waar je voor de beste foto's kon gaan staan. Hij vertelde wat over het ontstaan van Antilope Canyon en dat het water tot bovenaan kan komen.

Nadat we teruggebracht waren hebben we een grote cornetto gekocht. Het was snikheet in Page. We hoorden van de oudere dame achter de kassa dat het in de zomer altijd zo warm is en dat ze in tien jaar 1 keer vorst hebben meegemaakt. Toen waren de ramen helemaal bevroren, vreselijk!

We hebben ook gelijk nog maar een pak water gekocht bij een supermarkt. De derde was ook al bijna op.

Op weg naar het hotel schrokken we van de temperatuur die de thermometer op het dashboard van de auto aangaf. We hadden het steeds al warm en dat was geen wonder: kort na vieren werd het 104 graden Fahrenheit en dat is 40 graden Celsius!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan