Williams - Las Vegas

Door J. Ottens - 13-08-2015 07:11

 

USA Zaterdag 8 augustus 2015 Williams - Las Vegas

Na een heerlijk ontbijtbuffet en het uitzwaaien van de trein zijn we de woestijn ingetrokken, waar weinig groeit behalve yucca's en Joshua trees. Onze eerste stop was in Kingman. Daar is een klein Route 66-museum dat we hebben bezichtigd. Voor het eerst in zijn leven mocht Jan tegen seniorentarief (3 i.p.v. 4 dollar) naar binnen. Het belangrijkste dat we in het museum zagen was een film over de route, die eind jaren zeventig in verval raakte na de aanleg van de Interstate 40. Door de inspanning van winkeliers in de dorpjes kreeg Route 66 uiteindelijk de status van Historische Route, waarna de toeristen begonnen toe te stromen.

Op onze verdere reis liep het kwik opnieuw op tot 40 graden Celcius. We hebben zo'n 12 mijl in Las Vegas gereden voor we bij ons hotel Circus Circus kwamen. Wat wel aangeeft hoe groot de stad is.

Het hotel lijkt twee keer zo groot als toen we er vier jaar geleden waren. En ontzettend druk. Het kostte ons de grootste moeite onze kamer te vinden op verdieping nummer 27 in de Skyrise Tower. Het was een rustige kamer, als je er eenmaal in was. Daarbuiten was het een gekakel van jewelste en iedereen liep je voor de voeten, niemand hield rechts.

We zijn met de Deuce (met elk een dagkaart van 8 dollar p.p.) naar Venetië gegaan. In de bus moesten we staan want het was stampvol. (Pas later beseften we dat het zaterdag is, dus uitgaansavond, dus extra druk).

Tussen de gondels hebben we gegeten op een groot plein. Het eten smaakte niet best, net een kwak, zei Janny. Onze oren deden pijn van het gekakel van de andere eetgasten.

Met de Deuce gingen we terug naar Circus Circus. Het enorme Riviera-hotel ertegenover was donker en stond kennelijk leeg. We namen een milkshake aardbeien (met kers en slagroom) mee op onze zoektocht door het hotel naar de Skyrise Tower. Die vonden we nu al wat sneller.

Uitgeput waren we.

We hebben nog even de foto's gedownload en maakten nachtfoto's van het uitzicht vanuit onze hotelkamer.

Janny had voor tienen de pyjama al aan. Ze vond op internet een foto van de Bright Angel Creek, die gisteren woest en modderbruin was. Daarom moesten wij van de berg af in Grand Canyon. De erosie doet zijn verdergaand verwoestende werk, was het bijschrift.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan