23 april

Door buurmanenbuurman go usa - 24-04-2015 07:05

 

Vandaag reizen we van Jackson via Vicksburg naar Natchez.

Niet zo erg ver. Het eerste stuk gaan we over de snelweg, tot Vicksburg.

Dit is een heel mooie plaats langs de Mississippi, bekend van het oorlogsverleden. Daar wordt veel aandacht aan besteed, er is een groot museumpark waar je met de auto doorheen kunt rijden en er is een historische route door de stad uitgezet.

We vinden het fijn om de rivier te zien, daar hebbenn we naar uitgekeken. heerlijk om dat water langs te zien stromen, er staat veel water volgens de mevrouw in het bezoekerscentrum. De sterke stroming is langs de oever ook goed te zien en je ruikt de rivier. Doet ons aan thuis denken, allen dit watertje is zeker drie keer zo breed als de Amer bij Drimmelen. 

Aan de oever vind je ook prachtige bomen, in volle glorie met veel ruimte ertussen.

De volgende plaats die we bezoeken is Natchez. 

In het bezoekerscentrum wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling door de eeuwen heen. De oorspronkelijke bewoners, de komst van de europeanen, de afrikaanse beinvloeding, de burgeroorlog, de katoenplukkerijen, de afschaffing van de slavernij en natuurlijk de invloed van de Mississippi op alles wat er gebeurde of alles gebeurde ten gevolge van de ligging aan deze rivier.

Als je door de stad rijdt zie je veel prachtige grote landhuizen en ook veel kleine huizen, nagenoeg allemaal met een veranda, je ziet er overigens evenveel die zijn vervallen. Ze staan leeg, soms ingestort, overwoekerd of er rest alleen een fundering. Het huis naast zo'n bouwval kan dan weer in prima staat zijn. Soms ook wonderlijk versiert.

De brug over de Mississippi is de grens tussen de staat Mississippi en Louisiana. Een indrukwekkend stuk ijzer met op iedere brug twee banen, ongeveer 1,2 km lang.

 

 

 

 

 

 

Reacties

Astrid 24-04-2015 08:52 {{button-27773}}

Hehe eindelijk foto's. Ziet er wel heel leuk uit. Veel plezier in New Orleans!!

Ton Oomen 24-04-2015 10:22 {{button-27776}}

Wat een prachtige huizen zeg. Een mens zou er jalours op kunnen worden.
Veel plezier nog.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan