3 mei

Door buurmanenbuurman go usa - 06-05-2015 11:16

Vanaf Kingman rijden we een weg door een woestijn omgeving. We besteden meestal aandacht aan enorme uitzichten en grote steenhopen maar slaan vaak de kleine dingen over. Nou, vandaag kijken we ook naar de grond en zien in de woestijn begroeiing allerlei planten staan, sommige in bloei anderen staan op uitkomen.

 
De planten vormen geen dicht veld maar staan met tussenruimte uit elkaar. de zandbodem heeft vele holen dus er zal overdag wel een aantal dieren wat dieper in de grond zitten. Als uit ieder gat in de grond een beest moet komen dan is het hier 's nachts druk.
Ook is het hier de gewoonte dat de post naar een verzamelpunt van brievenbussen rijdt.

 

Daar kunnen de bewoners dan hun post ophalen. In dit geval was er in velden of wegen geen huis te zien, dus zullen de mensen wel een horizion verder wonen buurman.

Vlak voor Las Vegas is een dam gebouwd, de Hoover Dam. De reden was dat er in het lager gelegen gebied bij Los Angeles afwisselend sprake was van overstromingen en dan weer van droogte. Dit wilde men oplossen door een dam te bouwen die de toevoer van water zou garanderen en die overstroming zou voorkomen. Tevens kon energie opgewekt worden. 

 

Als je naar de wanden van de bergen kijkt zie je hoe hoog het water vroeger stond. Het water is afkomstig uit de rockies. Men verwacht dat het wel weer gaat stijgen. Ik verwacht dat als dat niet gebeurt er een groot probleem gaat ontstaan, geen water in de lagere landbouw gebieden en geen electriciteitswinning.  

Het stuwmeer , Lake Mead, heeft een haven voor de recreatievaartuigen, die hebben ze zo te zien al meerder malen moeten verleggen.

Als we doorrijden komen we al snel in Las Vegas waar we een paar dagen gaan 'uitrusten'. 

 

 

Reacties

gerard 07-05-2015 11:11 {{button-28066}}

Toch s'nachts een keer gaan kijken denk ik. Wie weet wat je gaat zien of niet natuurlijk.

Mooie reis tot nu toe. Mooie plaatjes.
Inmiddels heb ik begrepen dat dat miljoen niet opgehaald is in Las Vegas
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan