4 en 5 mei Las Vegas

Door buurmanenbuurman go usa - 09-05-2015 03:10

Heb je geld bij je? Welkom in Las Vegas!

Langs de Strip, de grote straat waar alle casino's liggen is het de hele dag door druk, allemaal mensen die komen kijken naar de enorme aantallen gokmachines, poker-, dobbel-, eenarmige bandieten en elkaar.

 

Er wordt met gondels gevaren, er staat een eifeltoren, allemaal om de aandacht te trekken. Welk gebouw je ook binnen gaat, er staan gokapparaten. Zelfs de juffrouw achter de pokertafel is vervangen door een beeldscherm, heel vriendelijk kijkend verteld de dame dat er ingezet kan worden, om na een paar vriendelijke blikken waaruit blijkt dat je bijna blij moet zijn als je verloren hebt, verschijnt zij weer om te zeggen dat het tijd is voor het volgende bod.

De gebouwen zijn vaak enorme kolossen waar je versteld van staat. En binnen is het niet minder. Beelden, plafonds, hallen, trappen, waterpartijen stralen welvaart uit.
Eén kantoorachtig gebouw was wel heel architectonisch, het leek te golven, maar dan wel helemaal buurman, alsof er een aardbeving was geweest. Van roestvrij staal zo te zien, nou buur dat is hier niet nodig, het regent zelden.

 

Even verderop in de straat vonden we de Pawn Shop van dat tv programma met the Old man en Chumlee. Moeten we even kijken buurman, nou ze zijn mooi niet thuis, hebben zeker al genoeg verdiend. De spullen zijn volgens mij ook meer voor de eigen promotie of uit china. Ligt er nog wat leuks tussen, je gaat toch niet echt iets kopen he buurman! Wel?

 

De Strip is een stuk weg, onderdeel van de Las Vegas Blv, 6,8km lang. Aan weerszijde liggen grote hotels, ik begreep dat er meer dan 60.000 hotelkamers zijn.
In alle eerlijkheid het is niet alleen maar glans hier, als je een zijstraat ingaat zie je veel mensen die het allemaal niet zo goed redden in deze wereld van ongekende luxe waarin wij ons wanen.

Wij gaan er weer vandoor buurman.

Niets gewonnen, niets verloren!

 

 

 

Reacties

Loes 11-05-2015 10:40 {{button-28173}}

Niets is onmogelijk daar he'.... wat een plek in de woestijn!! Nog wat gewonnen?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan