Dag 3, 22 mei: Los Angeles - Palm Springs

Door Sabine Frijns - A long time ago

 

Los Angeles, 18 graden, bewolkt. Palm Springs, 28 graden, zonnig. Los Angeles - Palm Springs: 176 km.

Vanochtend eerst op zoek gegaan naar een AT&T-winkel een simkaart te kopen. We missen het om onderweg vanalles op te zoeken en WiFi is lang niet overal beschikbaar. 

Daarna op weg naar Chinatown, dit ligt nog in Los Angeles en is ongeveer een half uur rijden. Wat een leuke wijk, zo sfeervol. Zodra je de auto uitstapt, ruik je het gewoon al, zo typisch Chinees. En overal van die typische kraampjes en winkeltjes en zelfs een heus dorpje met allemaal idyllische huisjes. Hier hebben we een uurtje rondgeslenterd, alleen jammer dat er zo 's ochtends nog weinig leven is.

We stappen weer in de auto, op weg naar een nabij gelegen Mexicaanse buurt. Dit stelt niet veel voor (of we zijn misschien niet helemaal op de juiste plaats), dus we stappen niet uit en besluiten naar Palm Springs te rijden.

Geschat was dat dit ongeveer 2,5 uur zou duren, uiteindelijk dus een kleine 4 uur. Wat een drukte... Maar wat ook een ervaring om vanuit een bewolkt en fris gebied zo over een bergpas heen de zon in te rijden en tegelijkertijd de temperatuur werkelijk per minuut te voelen stijgen. Heel apart. 

Palm Springs is een hele gezellige plaats, met een grote lange weg met heel veel winkeltjes, restaurants en terrasjes. De rest van de dag hier wat rondgewandeld, lekker gegeten en op terrasjes gezeten. Nu op tijd naar bed, morgen vroeg op. Op naar het Joshua Tree Park en als eindbestemming Kingman (route 66).

 

Reacties

jean A long time ago

Veel plezier!!. Leuk trouwens deze blog.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!