Dag 4, 23 mei: Palm Springs - Joshua Tree Park - Kingman

Door Sabine Frijns - 24-05-2015 06:38

Palm Springs, 28 graden, zonnig. Joshua Tree Park, 25 graden, zonnig. Kingman, 25 graden, zonnig. Palm Springs - Joshua Tree Park - Kingman: 388 km.

Vanochtend heel vroeg opgestaan want we hebben een vol programma vandaag. Voordat we Palm Springs verlaten eerst nog gauw de plaatselijke Walmart bezocht. Hier ook maar meteen een koelbox gekocht, want die gaan we de komende tijd nog hard nodig hebben😅. Ohja met ijs, heel veel ijs!😄

Op weg naar Joshua Tree Park, dat is ongeveer een uur rijden. Onderweg zie je langzaam alles veranderen naar een heuse woestijn; zo speciaal en mooi. Hier en daar duiken de eerste Joshua Tree's op... 

We gaan het park naar binnen bij de West Entrance en kopen daar een pas waarmee we alle nationale parken kunnen bezoeken. Snel de auto in en rijden maar!

Wow, echt wow. Zo mooi.... je ziet foto's vantevoren, je maakt je een voorstelling...maar niks kan ook maar tippen aan wat we hier zien. Enorme rotsen, heel, heel veel Joshua Tree's natuurlijk en dat in een woestijngebied. We rijden een stukje om vervolgens de wandelschoenen aan te trekken en onze eerste trail, de Hidden Valley Trail te lopen. Gelukkig valt het mee met de hitte, zoals we vantevoren verwachtte en is het lopen dus goed te doen. Het is echt alleen maar oh en ah, zo mooi... Vervolgens naar Keys View gereden voor een prachtig uitzicht en tenslotte naar Skull Rock, daar ook nog een kleine trail gelopen. 

We zijn zo'n 4 uur in het park geweest en besluiten verder te gaan. We verlaten het park via de Oasis Entrance en gaan op weg naar Kingman, een plaatsje aan de Route 66. Nog zo'n 300 km te gaan.😱 Dit is eigenlijk een lange, vrij eenzijdige route, waar je niet heel veel verkeer tegenkomt en langzaam wordt het weer iets minder woestijnachtig. Tot onze grote verbazing en schrik is de weg opeens uit het niets afgesloten. Wat nu? Geen idee waar nu heen. Gelukkig staan nog een aantal mensen voor hetzelfde probleem en een iemand weet (na lang bellen) een alternatieve route. Daar maar achteraan en gelukkig valt de omweg mee en komen we weer goed uit.

We rijden Arizona binnen en een half uur later zijn we in Kingman. Gauw op zoek naar een restaurant, want het is al laat en we komen uit bij Redneck's Southern Pit BBQ. Haha, what's in a name😉. Het eten was in elk geval lekker.

Geweldig; buiten op de parkeerplaats treedt gewoon een of ander heel slecht coverbandje op, allemaal auto's eromheen, achterklep open en zo zit iedereen te luisteren. Echt lachen. Maar vooral toch heel slecht... Gauw naar het hotel en naar bed; we zijn kapot. Morgen een flink stuk Route 66 rijden en uiteindelijk naar de Grand Canyon!

(Foto's van vandaag volgen, krijg ze niet geüpload)

Reacties

Angelique 24-05-2015 10:32

Spannend om iedere ochtend jullie blog te lezen.

Jolanda 24-05-2015 16:02

Ik vind het inderdaad ook elke dag weer leuk om jullie verhaal te lezen.
En ik leer er ook nog iets van!
Heb maar eens op gezocht wat een Joshua tree was hihihi.
Ik kijk weer uit naar morgen.

François 24-05-2015 18:14

Ik sluit mij hierbij volledig aan. Ram stoer!!!

Joni 25-05-2015 15:05

Niks meer aan toe te voegen ook.
Benieuwd naar het volgende blog!

jean 26-05-2015 11:02

Jullie krijgen de tijd wel om daar. Veel plezier bij de Grand Canyon!!

jean 26-05-2015 11:04

En vergeet de skywalk niet Sabine :-)

moniek 01-06-2015 10:30

Ik had niet veel tijd om te lezen, maar wat schrijf je leuk sabine!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan