Dag 5, 24 mei: Kingman - Route 66 - Grand Canyon

Door Sabine Frijns - A long time ago

Kingman, via Route 66 naar Grand Canyon, 15 graden, bewolkt, 276 km.

Deze ochtend weer op tijd opgestaan, nog snel een bezoek aan de supermarkt en getankt. Op naar het Historisch Museum Route 66. Wat een aanfluiting; na 10 minuten staan we weer buiten. Helaas, jammer, maar nu op weg naar veel nostalgie vanuit het oude Route 66-verleden gewoon langs de weg. We rijden langs plaatsjes als Hackleberry, Seligman en Williams. Hierover zeg ik niet veel, deze sfeer valt niet met woorden te beschrijven; de foto's spreken echt voor zich.

En dan op naar de Grand Canyon. Het duurt even eer we in het park zijn (flinke file bij de South Entrance), om uiteindelijk heel erg verwend te worden door wat we daar zien. Mijn hemel, zoiets prachtigs....en daarbij bedenkend dat we in een houten cabin, zo'n 20 meter van de canyon liggen. Het is zo onwerkelijk allemaal, maar vooral ongelofelijk indrukwekkend. Ook hier spreken de foto's weer voor zich, al ben ik bang dat dit beeld nooit goed op een foto tot uitdrukking komt. De Grand Canyon wordt niet voor niks een van de 7 wereldwonderen genoemd. 

's Avonds het park nog wat verkend, morgen weer heel vroeg op om diverse uitkijkpunten op te zoeken en vooral heel erg te genieten van dit prachtigs.

Reacties

Joni A long time ago

Je omschrijft het geweldig, zit gewoon met kippenvel hier!
Wat moeten jullie genieten!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!